Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Ziņu arhīvs

Ziņu arhīvs



  • 27-11-2014

    G. Surkova izrādei „Viss ir viņa” –„Spēlmaņu nakts” balva

    „Spēlmaņu nakts 2014” svinīgajā balvu pasniegšanas ceremonijā, kas 23. novembra vakarā notika Dailes teātrī, par 2013. / 2014. gada izrādi bērniem vai pieaugušajiem atzīta Georgija Surkova izrāde „Viss ir viņa” Daugavpils teātrī.

    Lasīt vairāk
  • 27-11-2014

    Aicinājums būt uzmanīgiem pie ūdenskrātuvēm

    Lasīt vairāk
  • 27-11-2014

    IT speciālisti dalās pieredzē Š.g. 24.novembrī Daugavpils 15.vidusskolā notika seminārs „IT pielietošana Daugavpils 15.vidusskolas mācību procesā un tīkla infrastruktūras vadībā”.

    Š.g. 24.novembrī Daugavpils 15.vidusskolā notika seminārs „IT pielietošana Daugavpils 15.vidusskolas mācību procesā un tīkla infrastruktūras vadībā”.

    Pieci skolas speciālisti informātikas jautājumos dalījās pieredzē ar citu Daugavpils pilsētas skolu informātikas, programmēšanas pamatu skolotājiem un skolu tīklu administratoriem.

    Semināru atklāja skolas direktors A.Gržibovskis, pastāstot par skolu un izglītības iespējām. Direktora vietnieks informātikas jautājumos V.Vanaģelis iepazīstināja Daugavpils pilsētas informātikas skolotājus un skolu tīklu administratorus par IT specifiku Daugavpils 15.vidusskolā. Lielu semināra dalībnieku interesi izraisīja jautājumi par atklātā pirmkoda programmatūras izmantošanu skolas tīkla infrastruktūras vadībā un dažādu tīmekļa aplikāciju lietošanu mācību un darba procesa efektīvai organizēšanai.

    Kopš 1999.gada Daugavpils 15.vidusskolā Datorzinību un informātikas mācību kurss tiek realizēts 1.–11.klasēs pamatizglītības programmas 3.apakšprogrammas ar padziļinātu informātikas apguvi ietvaros (Licences pagarināšanas datums: 28.07.2010.). Skolēnu mācīšanās procesā un attīstībā liela uzmanība tiek pievērsta datoram kā instrumentam radošās un pētnieciskās vides organizēšanai.

    Informātikas un programmēšanas pamatu skolotāja O.Macko uzstājās ar tēmu „Programmēšana sākumskolā”. Viņa uzskata, ka viena no efektīvākajām pieejām, organizējot programmēšanu sākumskolas klašu skolēniem un attīstot skolēnu radošās darba spējas, ir darbs LOGO vidē. Jau sākot no 1.klases, skolēni nodarbojas ar programmēšanu – programmē projektus, piemēram, bruņurupuča kustība, kustība labirintā, kā arī programmē nelielas spēles.

    Informātikas skolotāja J.Abajeva dalījās pieredzē testu un citu mācību materiālu veidošanā, izmantojot Moodle (modulāra objektorientēta dinamiska mācību vide) e-mācību vidi. Skola pati uztur Moodle  uz sava skolas servera.

    Noslēgumā semināra dalībniekus gaidīja pārsteigums – dāvana „Datorpele” ar skolas mājas lapas adresi un semināra norises datumu. „Brūnais radījums” izraisīja lielu klātesošo sajūsmu.

    Izskanēja ideja tāda veida seminārus, kuros citu skolu tīkla administratori dalās pieredzē, rīkot biežāk.

    Izsakām pateicību Daugavpils 15.vidusskolas vadībai par semināra dalībnieku uzņemšanu, kā arī par skolotāja V.Vanaģeļa iniciatīvu novadīt semināru un aktualizēt jautājumu par vienotu IT stratēģiju pilsētas izglītības iestādēs.

     

    Informāciju sagatavoja:

    Daugavpils pilsētas Izglītības pārvaldes

    izglītības metodiķe,

    Informātikas un programmēšanas pamatu skolotāju MA vadītāja

    Jeļena Azareviča,

    t.65407438

    Lasīt vairāk
  • 27-11-2014

    Informējam, ka š.g. 29.novembrī, sakarā ar serveru modernizāciju, nestrādās pašvaldības iestāžu mājas lapas

    Lasīt vairāk
  • 27-11-2014

    KARATĒ TURNĪRS “BALTIC FUNAKOSHI CUP”

    Sestdien, 29. novembrī, Daugavpilī notiks Starptautiskais bērnu - jauniešu Karatē turnīrs "Baltic Funakoshi Cup", kurā piedalīsies jaunie sportisti no Lietuvas, Baltkrievijas un Latvijas.

    Lasīt vairāk
  • 27-11-2014

    „Ābelīte” palīdzēs putniem ziemas bargajā salā

    Drīz  ziema būs klāt! Vairums putnu aizceļojuši uz dienvidiem, bet putni, kuri paliek Latvijā, ziemā galvenokārt uzturas pilsētu, apdzīvotu vietu un cilvēka mītņu tuvumā – arī apstādījumos un dārzos, jo tur barību atrast ir vieglāk.

    Lasīt vairāk
  • 27-11-2014

    Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas ekspertu vizīte Daugavpilī

    Lasīt vairāk
  • 27-11-2014

    Ziemassvētku noformējumu konkursa komisija vērtē pieteiktos objektus

    Daugavpils pilsētas dome piedāvā  uz mirkli kļūt par māksliniekiem un izrotāt savu māju, skolu, kafejnīcu un  pilsētā radīt īpašu svētku noskaņojumu.  Katrs no mums vēlas sajust šos svētkus, gūt Ziemassvētku gaismu un prieku sirdī.

    Lasīt vairāk