Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

30-11-2012

Domes deputātus Rotko centrs patīkami pārsteidza, bet daudz jautājumu par centra turpmāko darbību (video)


29. novembrī, pirms Rotko mākslas centra ēkas nodošanas Daugavpils Domes deputātiem bija organizēts izbraukums uz cietoksni, lai savam acīm redzētu paveiktos remontdarbus.

Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova izteica gandarījumu par redzēto. Viņa uzsvēra, ka šī centra atklāšana nākamgad būs ļoti nozīmīgs notikums, pie kam, nākošais gads ir Rotko jubilejas gads. Kulakovas kundze uzskata, ka Rotko centra atvēršana dos lielu stimulu tūrisma attīstībai un visa cietokšņa atdzimšanai. Rotko vārds ir ļoti labi zināms, tāpēc ir ticība tam, ka šis vārds piesaistīs interesi.

Aptaujātie Domes deputāti atzinīgi novērtēja celtnieku veikumu, bet pats svarīgākais, ko uzsvēra deputāti, kā šis centrs strādās turpmāk, kā spēs pelnīt, pievilināt tūristus.

Kultūras jomas kurators, Domes priekšsēdētājas 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs skaidroja, ka viss būs atkarīgs no mums pašiem, kādu kolektīvu izveidos centrā, kāda būs mārketinga politika, kāds izveidosies dialogs ar Kultūras ministriju, jo pašvaldība ļoti cer uz valsts atbalstu Rotko centra darbībai. Protams, centra nākotne atkarīga no tā, kā spēs piesaistīt apmeklētāju interesi, cik veiksmīgi spēs pelnīt. Tas ir liels un atbildīgs darbs, kas vāl priekšā.

Rotko mākslas centrs ir viens no pirmajiem, bet ļoti lielajiem soļiem cietokšņa attīstībā. Deputāti cer, ka Rotko vārds,  viņa pasaulslavenais zīmols spēs piesaistīt mākslas cienītāju un tūristu interesi un Daugavpils būs starptautiski atzīts Rotko mākslas centrs, kur vienīgajā vietā Austrumeropā būs skatāmi Rotko darbu oriģināli.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ