Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

24-02-2012

Tūrisma konference noslēdzās ar paziņojumu par konkursu “Soliņu aleja”


Daugavpils Domes priekšsēdētāja nāca klajā ar ierosinājumu izsludināt ideju konkursu “Soliņu alejas” izveidei Centrālajā parkā.

Žanna Kulakova: “Esmu šīs idejas autore, tāpēc paskaidrošu tās jēgu. Vēlos, lai mūsu pilsētvide būtu sakopta un interesanta, bet tas nav iespējams bez sabiedrības līdzdalības. Tūrisma konferencē Daugavpils kārtējo reizi sevi pieteica kā atvērtu gan pilsētniekiem, gan viesiem- tūristiem, uzņēmējiem, investoriem. Mums ir daudz sadraudzības pilsētu un šo draudzību ļoti cienām, tāpēc pie sevis vēlētos redzēt simbolisku daļiņu no viņu pilsētām, tāpēc uzskatu, ka konkursam jābūt starptautiskam.”.

Interesanti un radoši darbi, neparastas idejas soliņu izpildījumā var kalpot ne tikai kā atpūtas objekti, bet arī kā savdabīgas instalācijas pilsētvidē, kalpot par pilsētas simboliem.

Pilsētas Domes vārdā aicinu pilsētniekus, firmas, amatniekus, māksliniekus, sadraudzības pilsētas piedalīties konkursā un kopā veidot “Soliņu aleju”. Tiem jābūt absolūti atšķirīgiem soliņiem, kas veidos vienotu ansambli, iemūžinās autoru vārdus, ienesīs pilsētvidē neparastu spilgtu akcentu.

 

Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta sagatavotā informācija par konkursu.

Nolikums




Atpakaļ