Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-01-2018

Daugavpils pilsētas dome strādā pie radošās uzņēmējdarbības attīstības


ES programmas URBACT III ietvaros tiek īstenots projekts “Ge tinto the swing of the City!” / ”Iejūties pilsētas ritmā!” (Gen-Y City). Projekta galvenā ideja ir saglabāt, piesaistīt un attīstīt Daugavpils iedzīvotāju radošās kompetences.

Projekta ietvaros tiek strādāts pie “y” paaudzes piesaistīšanas pilsētai. “Y” paaudze pārsvarā ir “radošās klases” pārstāvji, kuri ir būtiski jebkuras 21.gadsimta pilsētas attīstības veicināšanā un labklājības veidošanā.

Projekta ietvaros 12 partneri strādā pie Vietējo rīcības plānu izstrādes, kuru ietvaros top vairākas aktivitātes, kas palīdzēs saglabāt, piesaistīt un attīstīt talantīgos jaunos cilvēkus iesaistītajās pilsētās tuvākajos gados. Vietējais rīcības plāns ir politikas plānošanas instruments, kas tiek izmantots, lai konkrētā veidā risinātu kādu izaicinājumu pilsētas problēmu risināšanai. Katrs partneris ir izvēlējies sev aktuālāko darbības jomu. Daugavpils strādā pie radošās uzņēmējdarbības jomas attīstības, pamatojoties uz pētījumu par Daugavpils radošo potenciālu un projekta vietējās rīcības grupas pārstāvju iniciatīvām.

Projekta ietvaros īstenotas dažādas starptautiskas un vietēja līmeņa aktivitātes sadarbībā ar Daugavpils radošajiem cilvēkiem: pasākumi Heyday un LAVKA, JAVA apmācības IT topošajiem speciālistiem, radošās domāšanas nodarbības sadarbībā ar Radi! projekta publicitātes veicināšanai, starptautiskas apmācības un mācību vizītes pie projekta partneriem.

Daugavpils vietējais rīcības plāns balstās uz izaicinājuma piesaistīt jaunus talantīgus speciālistus darba tirgus veidošanai, nodrošinot speciālistus ar nepieciešamo starta atbalstu radošai attīstībai Daugavpilī. Perspektīvā ārējie eksperti Daugavpili redz kā pilsētu, kur iedzīvotājiem ir daudzveidīga uztvere un pilsētai ir stilīga gaisotne.

Iepazīties ar informāciju par projektu Gen-Y City un  Daugavpils vietējo rīcības plānu varat šeit:  https://old.daugavpils.lv/lv/117

Projekts “Get into the swing of the city” / “Iejūties pilsētas ritmā!” (Gen-Y City) tiek īstenots no ERAF URBACT III programmas līdzekļiem


 




Atpakaļ