Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

30-10-2015

ATPŪTAS UN IZKLAIDES IESPĒJAS NEDĒĻAS NOGALĒ DAUGAVPILĪ


Nedēļas nogalē Daugavpilī var apmeklēt virkni izstāžu, ko piedāvā Marka Rotko mākslas centrs, Novadpētniecības un mākslas muzejs, Latgales centrālā bibliotēka. Zinātkāres centrs “Zili brīnumi” aicina uz aizraujošām aktivitātēm. Daugavpils cietoksnī var ļauties nesteidzīgām pastaigām. Ir iespēja apmeklēt daudzus sporta pasākumus, atpūsties un sportot Olimpiskajā centrā. Dabas mīļotāji var doties uz Zooloģisko dārzu.

 

30. oktobrī Daugavpils Kultūras pils Lielā zāle

18:00 Plastiskās komēdijas klaunu teātris „Mimirichi” – „Papīra pasaule”

Biļešu iegādes vietas: Daugavpils Kultūras pils kase, TC „Ditton Nams” kase,  www.bilesuserviss.lv

 

31. oktobris Daugavpils Kultūras pils Lielā zāle

18:00 Aleksandra Malinina koncerts

Biļešu iegādes vietas: Daugavpils Kultūras pils kase, TC „Ditton Nams” kase,  www.bilesuserviss.lv

 

  1. novembris Daugavpils Kultūras pils Lielā zāle

(Smilšu iela 92)

15:00 Bērnu festivāla  „Skaista pasaule 2015” labdarības concerts

 

Vienības namā  (bij.veikals „Globuss”)  atklāta

 -  fotoizstāde „Daugavpils caur laika lēcu”   

Viena  fotogrāfiju  grupa  ieskatās Daugavpils pilsētas ielās 20.gs. sākumā.  Cita fotogrāfiju grupa savieno vienā veco (no arhīva) un mūsdienu dokumentālo fotogrāfiju, veidojot trešo – mākslas foto.  Trešā foto grupa, kuras autors ir Vladimirs Vatmahters, fiksē caur krāsu un faktūru Daugavpils pilsētas  dažādas vietas, noskaņas un sajūtas.

 

ROTKO MĀKSLAS CENTRĀ:

 

 Atklātas četras jaunas “TABULA RASA” sezonas izstādes.

Jauna izstāžu sezona Marka Rotko mākslas centrā tika atklāta 25. septembrī. Visas jaunās gan latviešu, gan ārvalstu mākslinieku izstādes vieno nosaukums “TABULA RASA”, aktualizējot to, ka viss sākas tieši ar baltu lapu un tukšumu gan idejas, gan emocionālā un mākslinieciskā kontekstā, radot jaunas un radošas izpausmes mākslā. Savukārt, iestājoties rudenim, mākslinieciskā dažādība un krāsainība pārveido un iekrāso šo balto lapu.

Jaunajā izstāžu sezonā (no 2015. gada 25. septembra līdz 8. novembrim) Marka Rotko mākslas centrā būs skatāmi dažādu valstu mākslinieku atšķirīgos mākslas mēdijos radīti darbi izstādēs:

  • Jose Manuel Ciria (Spānija) NENOSAUKTAIS... NENOTVERAMAIS...
  • Valdis Bušs, KAS IR PATIESĪBA?
  • Starptautiskā simpozija MARK ROTHKO 2015 izstāde
  • LATVIJAS LAIKMETĪGĀ KERAMIKA

 

Līdz 15. novembrim DMRMC sektorā (D), Laikmetīgās Mākslas Izstāde Un Izglītības Programma PAZUDIS ARHĪVĀ.

Līdz 8. novembrim DMRMC sektorā (B), IV Starptautiskā Latgales Grafikas Simpozija izstāde NAUDA.

 

 

              

 

 ZINĀTKĀRES CENTRS „ZILI BRĪNUMI”

 

Aicinām uz Spocīgo ballīti 31. oktobrī, plkst 16:00!

 

Centrs darbojas kinoteātra „Renesanse” telpās. 12.00-18.00

Zinātkāre ir ceļš uz zināšanām, bet zināšanas izskaidro brīnumus. Zinātkāres centrs "Zili Brīnumi" piedāvā uz zinātnes principiem balstītu interaktīvu ekspozīciju un iespējas pašiem izmēģināt dažādas tehnoloģijas un pārbaudīt dabas likumus. Centra apmeklējums būs interesants gan lieliem, gan maziem, bet īpaši tiek gaidīti bērnudārzu vecāko grupu un 1.-7. klašu audzēkņi.  Centrā tiks organizētas arī aizraujošas un izglītojošas nodarbības, demonstrējumi, bērnu nometnes. Būs iespēja organizēt bērnu jubilejas un citus pasākumus.

Šādi bērnu zinātnes centri darbojas gandrīz katrā valstī, un tiem ir nozīmīga loma ne vien šī brīža kontekstā, bet arī ilgtermiņā, domājot par sabiedrības un valsts nākotni, iedvesmojot nākamos zinātniekus un inženierus, kas spēs radīt inovatīvus produktus un pakalpojumus. Biedrībai "V.I.U.C." ir daudzu gadu pieredze šādu centru izveidē un uzturēšanā. "Zili Brīnumi" Daugavpilī ir ceturtais  izveidotais bērnu zinātnes centrs Latvijā. Šāds zinātnes centru tīkls ļauj apkopot spēkus, efektīvāk izmantot resursus un iesaistīties vērienīgāku projektu realizēšanā.

 

Biļetes jāiegādājas no 4 gadu vecuma.

Pakalpojumu cenas skatiet mājas lapā www.zilibrinumi.lv Daugavpils sadaļā.

 

Zinātkāres centrs "Zili Brīnumi" Daugavpils aicina bērnus uz izzinošām un radošām darbnīcām:

Zinātkāres centrs "Zili Brīnumi" Daugavpils

Vienības iela 30, Daugavpils

Darba laiks: 12:00 - 18:00, bez brīvdienām

Sekojiet līdzi aktualitātēm http://facebook.com/ZiliBrinumiDaugavpils 


LATGALES CENTRĀLĀ BIBLIOTĒKĀ:

 

Latgales Centrālās bibliotēkas (LCB) Periodikas lasītavā  atklāta jaunā dzejnieka un fotomākslinieka Fre’Dari’Co izstāde “Fantāzijas portrets”.

Ekspozīciju veido tikai pieci darbi. Tie izraudzīti no plaša darbu klāsta, kas tapis laikā no 2011. līdz 2015. gadam. Izstādē Fre’Dari’Co vēlas parādīt mākslas fotogrāfijas stilu daudzveidību, kuru pats nosaucis par fotāžu.


Fotāžu Fre’Dari’Co definē kā mākslinieciskās fantāzijas fotogrāfiju. Šo fantāzijas atspulgu var ieraudzīt it visā, ja vien paskatāmies uz zināmiem priekšmetiem citādāk. Protams, neiztikt bez ciparu tehnoloģijām, bet arī tikai tāpēc, lai paspilgtinātu šo fantāziju.


Fotografēt Fre’Dari’Co sāka 2010. gadā. Ar laiku jau apzināti sāka nodarboties ar šo netradicionālo mākslas veidu, savā daiļradē pievēršoties realitātes un fantāzijas pasaules mijiedarbībai, likumsakarību un nejaušību saspēlei.


Fre’Dari’Co izstāde “Fantāzijas portrets” LCB Periodikas lasītavā būs skatāma līdz 31. oktobrim.

 Abonementā  atklāta mākslinieces Unas Guras un keramiķes Lilijas Zeiļas izstāde “Caur ēnu gaisma”. Izstādē  skatāmas Unas Guras gleznas un keramika un Lilijas Zeiļas veidotie dekoratīvie šķīvji.

Izstādē “Caur ēnu gaisma” skatītāju vērtējumam tiek piedāvātas Unas Gura gleznas, kas veidotas, stilizējot reālas ainavas par abstraktām kompozīcijām. Arī Lilijas Zeiļas keramikas šķīvju gleznojumi ir abstrakcijas. To virmojošajās glazūrās katrs var mēģināt saskatīt sev tuvus tēlus. Radot savus mākslas darbus, abas mākslinieces spēlējas ar nejaušībām. Gan Una, gan Lilija pludina un lej, taču katra savā materiālā – tā ir vienota tiekšanās caur nejaušību uz harmoniskām, neredzētām kompozīcijām, kuras mākslinieces nodod skatītājam.

 

·         Bērnu bibliotēkā “Zīlīte” atsāk darbu klubiņš “Brīvdienas bez garlaicības”

 

2015. gada 12. septembrī darbību atsāk klubiņš “Brīvdienas bez garlaicības” pašiem mazākajiem LCB filiāles Bērnu bibliotēkas “Zīlīte” lietotājiem. Atbilstoši vecumposmam bērniem tiks piedāvātas izzinošas, aktīvas un radošas nodarbības, kas dos iespēju ne tikai piedzīvot lasītprieku, bet arī, visiem kopā līdzdarbojoties, papildināt zināšanas. Pievienojieties mūsu pulkam! Turpmāk tiekamies katru sestdienu plkst. 11.00 Pasaku namiņā.

 

 DAUGAVPILS NOVADPĒTNIECĪBAS UN MĀKSLAS MUZEJĀ:

·          Atklāta Pasaules latviešu mākslas centra Cēsīs (PLMC) glezniecības izstāde

PLMC veicina ārzemēs tapušas augstvērtīgas mākslas iekļaušanos Latvijas kultūrtelpā, rosinot dialogu starp Latviju un kopienu ārzemēs. 
Izstādes mērķis ir iepazīstināt daugavpiliešus ar tiem mākslas darbiem, ko radījuši Otrā pasaules kara laikā trimdā devušies latviešu mākslinieki un ārzemēs dzīvojošā jaunā paaudze.

No 8. oktobra līdz 22. novembrim Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā skatāma Paula Stradiņa Medicīnas vēstures muzeja un Latvijas Sarkanā Krusta tematiska izstāde „Latvijas Sarkanais Krusts”.

Līdz šim izstāde priecējusi Rīgas, Alūksnes, Madonas, Olaines, Krimuldas, Gulbenes, Liepājas, Jēkabpils, Ludzas, Rēzeknes un Limbažu iedzīvotājus un viesus. Tā tiks eksponēta visā Latvijas teritorijā līdz pat Latvijas Sarkanā Krusta simtgadei 2018. gadā.

Izstāde atspoguļo Latvijas Sarkanā Krusta (LSK) darbību no 1918. gada līdz mūsdienām. Tā sniedz iespēju iepazīties ne tikai ar LSK vēsturi, bet arī paraudzīties uz mūsdienu sabiedrību no humānisma skatu punkta. Izstādē eksponēti vairāki informatīvie baneri, priekšmeti, plakāti, fotogrāfijas, dokumenti un citi materiāli.

 

Eiropiete, imigrante, sieviete, gleznotāja, kas domāja savu glezniecisko domu – neatkarīgu no mākslas pasaules modes virzieniem. Māksliniekam visinteresantākā, visnozīmīgākā ir paša radošā domāšana. Tā var būt nebeidzama...”                                                                                                        Daina Dagnija

 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā t atklāta Dainas Dagnijas glezniecības izstāde „Par zemi, par jūru, par mums...”.

 

 

P.Hudobčenoka telpisko mākslas darbu izstāde „Dvinskas stāsti”

 

Darbojas visas pastāvīgās ekspozīcijas.

 

Interesantiem ir iespēja viesoties arī MĀLA MĀKSLAS CENTRĀ, apskatīt centrā izvietotos darbus un izbaudīt podnieku piedāvātās aktivitātes.

 

DMMC 5.dzimšanas dienas svinības, DRMA un TLM studijas "Latgale" kopējā izstāde "Es nāku”.

 

Bibliotēkas darba laiks sestdienās 10.00-17.00, svētdiena un pirmdiena ir brīvdiena

Muzeja darba laiks sestdienās 10.00-18.00, svētdienās 10.00-16.00.

Māla mākslas centra darba laiks sestdienās 12.00-18.00, svētdienās 12.00-16.00

Marka Rotko mākslas centra darba laiks sestdienās 11.00-19.00, svētdienās 11.00-17.00.

Latgales zoodārza darba laiks ir no 10.00- 18.00.

 

SLIDOŠANA LEDUS HALLĒ

Daugavpils Ledus halle aicina uz nakts diskotēkām uz ledus

Daugavpils Ledus halle aicina visus interesentus uz nakts diskotēkām uz ledus! Šo piektdien visi tiek aicināti uz diskotēku no plkst. 22:30.

Ledus halle šogad piedāvā lielisku piektdienas vakara pavadīšanas veidu – slidošanu uz ledus jautras mūzikas pavadījumā. Nakts diskotēkas laikā darbosies arī bufete.

Ieeja atļauta personām no 18 gadu vecuma. Labā ziņa, ka nakts diskotēkas ieejas cena neatšķirsies no ierastās masu slidošanas cenas.

Vairāk par cenām: http://www.sportaparvalde.lv/sporta-parvalde/masu-slidosana/cenas

Piektdiena: 8:00 (ar nūju), 11:45, 18:30, 22:30 (nakts diskotēka)
Sestdiena: 12:45,  19:45
Svētdiena: 12:15, 20:00

OLIMPISKĀ CENTRA BASEINU KOMPLEKSS

Darba laiks:

Darba dienās 08.00-23.00
Brīvdienās 09.00-22.00

OLIMPISKĀ CENTRA TRENAŽIERU ZĀLE

Darba laiks:

Darba dienās no 9:00 līdz 22:00

Sestdienās 10:00 līdz 20:00

Svētdienās 10.00 līdz 15.00

SPORTA PASĀKUMI:

Šajā nedēļas nogalē Daugavpilī paredzēts Latvijas čempionāts boksā, sezonas noslēguma sacensības orientēšanās sportā un futbolā.

Piektdien plkst. 17:00 notiks svinīgā atklāšanas ceremonija Latvijas junioru un jauniešu meistarsacīkstēm boksā, kurās piedalīsies sportisti no Daugavpils, Rīgas, Jelgavas, Ķekavas, Jūrmalas, Olaines, Liepājas, Priekuļiem un Daugavpils novada. Sacensības Daugavpils BJSS lielajā zālē ritēs līdz pat svētdienai.

Sestdien plkst. 14:00 stadionā „Celtnieks” norisināsies pēdējā Smscredit.lv futbola Virslīgas mājas spēle, kurā BFC „Daugavpils” uzņems daudzkārtējos valsts čempionus „Skonto”. Šajā sezonā daugavpilieši jau divas reizes atņēmuši punktus rīdziniekiem.

Sestdien Stropu trasē tiks dots starts sezonas noslēguma sacensībām orientēšanās sportā. Dalībnieki trasē dosies plkst. 11:00.

Vairākas spēles Latvijas Jaunatnes basketbola līgā aizvadīs Daugavpils BJSS meitenes, bet Daugavpils Ledus hallē norisināsies pilsētas hokeja čempionāta spēles.

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ