Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Sākums | Sabiedrība | Kultūra » | Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

14-09-2015

15. septembrī Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā tiks atklāta Pasaules latviešu mākslas centra Cēsīs (PLMC) glezniecības izstāde


PLMC veicina ārzemēs tapušas augstvērtīgas mākslas iekļaušanos Latvijas kultūrtelpā, rosinot dialogu starp Latviju un kopienu ārzemēs. 
Izstādes mērķis ir iepazīstināt daugavpiliešus ar tiem mākslas darbiem, ko radījuši Otrā pasaules kara laikā trimdā devušies latviešu mākslinieki un ārzemēs dzīvojošā jaunā paaudze.
Izstādē pārstāvēti vecākās paaudzes mākslinieki J. Annuss, J. Gailis (ASV), J. Kalmīte (ASV), F. Milts (ASV), N. Strunke (Zviedrija, Itālija), D. Igals (ASV), kā arī to mākslinieku darbi, kas tapuši ārpus Latvijas - L. Mieriņš (Anglija), Ģ. Puriņš, G. Roze, O. Šteiners, (ASV), M. Raudziņš (Austrālija), V. Avens (ASV), J. Strods (ASV), K. Rēkevics (ASV) u.c.. 
Izstāde sniedz sistemātisku, padziļinātu un visaptverošu ieskatu latviešu trimdas mākslas attīstībā un daudzveidībā, dodot iespēju to izvērtēt pasaules mākslas norišu kontekstā. Tā ir iespēja plašai sabiedrībai redzēt unikālo mākslas kolekciju, kas tapusi ārpus Latvijas.
Izstāde būs skatāma līdz 2015. gada 8. novembrim. Laipni gaidīti!




Atpakaļ