Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

28-04-2015

Pašvaldība rūpējas par baznīcu publiskās infrastruktūras uzlabošanu (VIDEO)


Iespējams, ka kāds atceras, ka šeit kādreiz bija dzīvojamā māja. Vēl padomju laikos  to nojauca un Cietokšņa ielā starp Rīgas un Sakņu ielām izveidoja skvēru. Tikai nedaudzi zināja, ka  zeme pieder katoļu baznīcai.
Saskaņā ar  līgumu, kuru noslēdza ar katoļu baznīcu uz 10 gadiem, skvērs šeit saglabāsies. Pašvaldība iegulda naudu, lai to rekonstruētu. Komunālās saimniecības pārvaldes darbinieki apsolīja, kā bruģa uzlikšanu, apgaismojuma ierīkošanu un apzaļumošanas darbus pabeigs līdz maija beigām.
Atzīmēsim, ka Pilsētas Dome pastāvīgi rūpējas   par baznīcu publiskās infrastruktūras uzlabošanu, jo baznīcas ir nozīmīgi kultūrvides objekti.  Kā piemērus var minēt stāvvietu ierīkošanu Pukšķina ielā pie vecticībnieku baznīcas un Varšavas ielā pie Borisa un Gļeba katedrāles. Šogad aktualizēs projektu par teritorijas labiekārtošanu apkārt Luterāņu baznīcai un Jaunavas Marijas baznīcai. Šeit ir grants ceļi, tie ir putekļaini un prasa pastāvīgu greiderēšanu. Pēc rekonstrukcijas  būs pavisam cita aina. Taču kļūdaini domāt, ka par  infrastruktūras uzlabošanu domā tikai pašvaldība. Baznīca arī prasa attīstību. Savā zemes gabalā Rīgas, Sakņu un Mihoelsa ielas rajonā un par savu naudu katoļi drīzumā  būvēs garīgo centru.
Ēku komplekss būs mūsdienīgs un atvērts visiem interesentiem. Bez reliģiskās sastāvdaļas šeit plāno rūpēties par sabiedrības sociālo veselību, kā arī  par veciem cilvēkiem un invalīdiem. Kad projektu izstrādās, tiks izsludināta sabiedriskā apspriešana.

 

 

 




Atpakaļ