Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

30-03-2015

Daugavpilī notika izstāde „Izglītības iespējas” (VIDEO)


 27. martā Daugavpilī, kinoteātrī „Renesanse’ notika tradicionālā izstāde „Izglītības iespējas”, kuru jau sešpadsmito gadu rīko Latvijas tirdzniecības un rūpniecības kamera. Organizatoriem ir konkrēti un ļoti pragmatiskie mērķi – lai pēc vidusskolas pabeigšanas  jaunie cilvēki turpinātu mācīties Latvijā.
Izstādes ietvaros notika divi pasākumi: Eiropas zinību diena un konference, kura bija veltīta programmai „Jauniešu garantija”. Jauniešiem bija iespēja komunicēt ar dažādu profesiju pārstāvjiem, saņemt informāciju par karjeras  jautājumiem , konsultēties ar Valsts nodarbinātības aģentūras speciālistiem.
Izstādē piedalījās 20 augstskolas un profesionālās skolas un ne tikai no Latgales. Visiem iepatikās Liepājas jūrnieku skolas stends un jaunieši jūrnieku formastērpā. Daugavpils medicīnas koledžas studenti mērija asinsspiedienu, kā arī konsultēja par veselīgu dzīvesveidu. Izstādē komunicēja tie, kuriem priekšā ir  dzīves ceļa izvēle un tie, kuri var parādīt šo ceļu. Nekāds Internets nevar aizvietot dzīvas sarunas  iespējas.
Atzīmēsim, ka lielu interesi apmeklētājiem izraisīja profesionālās izglītības iestādes. Vidusskolu absolventi arvien vairāk  dodas mācīties tieši uz šīm skolām, jo saprot, ka darba tirgū ir pieprasīti tie, kuri prot  strādāt ar rokām.
Izstādi apmeklēja  700 jaunie cilvēki. Ir cerība, ka pēc skolas beigšanas viņi visi paliks Latvijā,  lai mācītos tālāk.

 

 

 




Atpakaļ