Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

27-03-2015

Atpūtas un izklaides iespējas nedēļas nogalē Daugavpilī


Nedēļas nogalē Daugavpilī var apmeklēt virkni izstāžu, ko piedāvā Marka Rotko māklsas centrs, Novadpētniecības un mākslas muzejs, Latgales centrālā bibliotēka. Ir iespēja apmeklēt daudzus sporta pasākumus, atpūsties un sportot Olimpiskajā centrā un slidot Ledus hallē. Dabas mīļotāji var doties uz Zooloģisko dārzu.

28. martā Vienības nama koncertzāle  15.00 Daugavpils  reģiona koru skate – koncerts „Latgales Dziesmu svētkiem – 75!”

Ieeja bezmaksas

29. martā Daugavpils Kultūras pils Lielā zāle 15.00 Estrādes dziesmu izpildītāju atlases konkurss

29. martā Baltkrievu kultūras centrs (Smilšu iela 92, kab.Nr.305) 15.00

Oskara Jansona gleznu jubilejas izstāde

Marka Rotko mākslas centrā :

28.martā plkst. 16.00 Daugavpils Marka Rotko centrā notiks tikšanās ar fotoizstādes un grāmatas "Latvijas ainava" dalībniekiem. Tikšanās laikā būs iespēja piedalīties kuratoru, izstādes un grāmatas autoru vadītā izstādes apmeklējumā, kura laikā gan tiks stāstīts par autoru darbiem un iecerēm, gan arī atbildēts uz dalībnieku jautājumiem. Izstādes izstaigāšanas noslēgumā ir ieplānota kopēja diskusija par Latvijas laikmetīgo fotogrāfiju. Īpaši piedalīties tiek aicināti jaunie mākslinieki un fotogrāfi. Sarunas vadīs Alnis Stakle, Arnis Balčus, Ilze Vanaga, Laine Kristberga un Kārlis Vērpe.

Latgales novada Vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas bērnu darbu izstāde

Centrā joprojām apskatāma Valerijana Dadžāna glezniecības izstāde „Krāsainās iedomas”

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs aicina apmeklēt izstādes. Būdamas filozofiskas, nedaudz nopietnas un viegli patriotiskas,  sezonas izstādes runā ar skatītāju par pamatvērtībām – ģimeni, mīlestību, dzimteni...

LATVIJAS AINAVA ir  piecu Latvijas laikmetīgās autorfotogrāfijas stāstu kopums.

VĀRTI UZ KURZEMI  ir 2014. gada Kurzemes mākslas un dzejas dienu ceļojošā izstāde, kas apkopo visdažādākos mākslas veidus un atšķirīgas mākslinieku paaudzes.

ČETRAS IZSTĀDES ir Vijas Zariņas, Kaspara Zariņa, Paulas Zariņas un Martas Zariņas-Ģelzes patstāvīgi veidotas personālizstādes, katra ar savu, autora izvirzītu radošo uzdevumu un stāstu.

TELEVĪZIJA. MĒS ESAM SAVĒJIE - mākslas foto izstāde par godu Latvijas Televīzijas 60 dzimšanas dienai.

Latgales centrālā bibliotēka:

Latgales Centrālās bibliotēkas abonementā  atklāta fotoizstāde “Iedvesma”. Izstādē apskatāmie darbi tika atlasīti konkursa kārtībā. Konkursa rīkotāja un izstādes kuratore ir māksliniece, mākslas pedagoģe un fotomākslas pasniedzēja Marta Valujeva.

 Latgales Centrālās bibliotēkas Periodikas lasītavā ir apskatāma Daugavpils 9. vidusskolas franču valodas skolotājas Ludmilas Čirkstes veidotā skolēnu radošo darbu izstāde, kas ir veltīta Francijai un Francijas kultūrai.

 

 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā:

Ģimenes diena 29.martā

 

29.martā plkst.13.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejs aicina visus uz kārtējo Ģimenes dienu. Šoreiz ikvienam muzeja apmeklētājam būs iespēja ne vien apmeklēt visas muzeja vēsturiskās ekspozīcijas, bet arī piedalīties Lieldienām veltītajā radošajā darbnīcā.

Mazajiem un lielajiem Ģimenes dienas dalībniekiem būs iespēja pašiem praktiski darboties, veidojot skaistus Lieldienu dekorus, kas varēs kļūt par lielisku dāvanu gada gaišākajos svētkos.

Gatavosimies Lieldienām kopā!

Ieejas biļete: EUR 1,42 visai ģimenei neatkarīgi no cilvēku skaita. Cenā iekļauts radošās darbnīcas apmeklējums un muzeja vēstures ekspozīciju apskate. Esiet laipni aicināti!

Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā skatāma izstāde „Rīgas mākslas porcelāns (1925-1940) Pētera Avena krājumā” .

Pazīstamais kolekcionārs Pēteris Avens apzinās un novērtē savu latvisko izcelsmi, viņa mērķis ir ne tikai savākt mākslinieciski augstvērtīgu Rīgas mākslas porcelāna kolekciju, bet arī glabāt un eksponēt to zemē, kur radīti šie mākslas darbi. Tā ir unikāla kolekcija, kas augstu vērtēta arī ārpus Latvijas.

Apskatāma izstāde- Aleksandra Rotāja darbi „Dekoratīvie kokgriezumi”

Interesantiem ir iespēja viesoties arī Māla mākslas centrā, apskatīt centrā izvietotos darbus un izbaudīt podnieku piedāvātās aktivitātes.

Līdz 29.martam Daugavpils Māla mākslas centrā  skatāma Daugavpils mākslinieka Oskara Jansona gleznu un Tautas mākslas studijas "Latgale" keramikas izstāde.

Daugavpils Olimpiskā centra 2.stāva foajē  atklāta Daugavpils fotogrāfa Anatolija Kivrina fotoizstāde - Dabas parks 'Svente'. Skatītāju uzmanībai tiek piedāvāta 20 melnbalto un krāsaino fotogrāfiju galerija.

Bibliotēkas darba laiks sestdienās 10.00-17.00, svētdiena ir brīvdiena

Muzeja darba laiks sestdienās 10.00-18.00, svētdienās 10.00-16.00.

Māla mākslas centra darba laiks sestdienās 12.00-18.00, svētdienās 12.00-16.00

Marka Rotko mākslas centra darba laiks sestdienās 11.00-19.00, svētdienās 11.00-17.00.

Latgales zoodārza darba laiks ir no 10.00- 18.00.

Masu slidošanas iespējas Ledus hallē:

Sestdiena:  12:45, 16:15
Svētdiena:  11:15, 18:15

Sporta pasākumi Daugavpilī: Brīvdienās no sporta aktivitātēm būs tikai hokeja sacensības Ledus hallē un vingrošanas sacensības Olimpiskajā centrā.

 

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ