Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

27-02-2015

Grīvas bērnudārzs pārcelsies uz 6. vidusskolu (VIDEO)


26. februārī Daugavpils Domes deputāti izskatīja jautājumu par 6. pirmsskolas izglītības iestādes reorganizāciju. Jautājums aktuāls jau sen, jo bērnudārza ēka atrodas uz  privātās zemes, tāpēc ļoti grūti veikt ēkas renovāciju vai pārbūvi. Divās grupās ir 42 bērni, taču faktiski iestādi  apmeklē nedaudz vairāk kā 30. Viena bērna uzturēšana maksā  ap 300 eiro mēnesī un tas ir daudz dārgāk nekā citur. Ēka neatbilst mūsdienu prasībām.
Lai uzlabotu situāciju tika piedāvāts pārcelt bērnudārzu uz 6. vidusskolu. Jau aprīlī skolas direktore Larisa Koževnikova apgalvoja, ka var pieņemt bērnus un atdot pirmsskolas izglītības iestādei pirmo stāvu ar atsevišķu ieeju.
Bērnudārza audzēkņi varēs izmantot skolas infrastruktūru, bet šodien vecākus uztrauc bērnu drošības jautājums. Skolas direktore uzskata, ka drošības noteikumi tiks ievēroti pilnā apjomā. Pēc reorganizācijas uzlabosies arī audzināšanas process.
Bet vecāki lūdz pašvaldību labiekārtot ceļa posmu Sēlijas un Aiviekstes ielas rajonā. Daudziem tas ir visīsākais ceļš uz skolu, taču lietainā laikā izmantot to nav iespējams. Pilsētas vadība gatava skatīt šo jautājumu. Pārcelt bērnudārzu uz skolu plāno jau šī gada 1. septembrī. Skolas telpu remonts šim nolūkam  prasīs ap 200 tūkst. eiro.

 

 

 

 




Atpakaļ