Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

27-02-2015

Atpūtas un izklaides iespējas nedēļas nogalē Daugavpilī


Nedēļas nogalē Daugavpilī var apmeklēt virkni izstāžu, ko piedāvā Marka Rotko māklsas centrs, Novadpētniecības un mākslas muzejs, Latgales centrālā bibliotēka. Ir iespēja apmeklēt daudzus sporta pasākumus, atpūsties un sportot Olimpiskajā centrā un slidot Ledus hallē. Dabas mīļotāji var doties uz Zooloģisko dārzu.

28. februārī Vienības nama koncertzālē plkst. 17.00 Deju ansambļa „Laismeņa” sadancis "Deju putenī". Ieeja bezmaksas.

28.februārī plkst. 17.00 Daugavpils Marka Rotko mākslas centrā norisināsies Aglonas bazilikas jauktā kora ASSUMPTA koncerts, kurš piecu gadu pastāvēšanas laikā ieguva Zelta diplomu Garīgās  mūzikas konkursā Kauņā.

Skaņdarbi ērģelēm tiks atskaņoti uz Aglonas bazilikas Kora skolas digitālajām ērģelēm.

1. martā Vienības nama koncertzālē plkst. 15.00 „Daugava – Neris – Nevėžis: dziesmas un dejas”. Tautas deju un folkloras koncerts. Ieeja bezmaksas

Daugavpils Olimpiskā centra 2.stāva foajē  atklāta Daugavpils fotogrāfa Anatolija Kivrina fotoizstāde - Dabas parks 'Svente'. Skatītāju uzmanībai tiek piedāvāta 20 melnbalto un krāsaino fotogrāfiju galerija

Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs aicina apmeklēt jaunās izstāžu sezonas izstādes. Būdamas filozofiskas, nedaudz nopietnas un viegli patriotiskas, jaunās sezonas izstādes runās ar skatītāju par pamatvērtībām – ģimeni, mīlestību, dzimteni...

LATVIJAS AINAVA ir  piecu Latvijas laikmetīgās autorfotogrāfijas stāstu kopums.

VĀRTI UZ KURZEMI  ir 2014. gada Kurzemes mākslas un dzejas dienu ceļojošā izstāde, kas apkopo visdažādākos mākslas veidus un atšķirīgas mākslinieku paaudzes.

ČETRAS IZSTĀDES ir Vijas Zariņas, Kaspara Zariņa, Paulas Zariņas un Martas Zariņas-Ģelzes patstāvīgi veidotas personālizstādes, katra ar savu, autora izvirzītu radošo uzdevumu un stāstu.

TELEVĪZIJA. MĒS ESAM SAVĒJIE - mākslas foto izstāde par godu Latvijas Televīzijas 60 dzimšanas dienai.

Latgales Centrālajā bibliotēkā jauna izstāde: Daugavpils Dizaina un Mākslas vidusskolas "Saules skola" audzēkņu izstādes "Dažāda Daugavpils"

Bibliotēkas darba laiks sestdienās 10.00-17.00, svētdiena ir brīvdiena.

 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā

Apskatāma izstāde- Aleksandra Rotāja darbi „Dekoratīvie kokgriezumi”

Interesantiem ir iespēja viesoties arī Māla mākslas centrā, apskatīt centrā izvietotos darbus un izbaudīt podnieku piedāvātās aktivitātes.

Līdz 29.martam Daugavpils Māla mākslas centrā  skatāma Daugavpils mākslinieka Oskara Jansona gleznu un Tautas mākslas studijas "Latgale" keramikas izstāde.

Muzeja darba laiks sestdienās 10.00-18.00, svētdienās 10.00-16.00.

Māla mākslas centra darba laiks sestdienās 12.00-18.00, svētdienās 12.00-16.00

Marka Rotko mākslas centra darba laiks sestdienās 11.00-19.00, svētdienās 11.00-17.00.

Latgales zoodārza darba laiks ir no 10.00- 18.00.

Masu slidošanas iespējas Ledus hallē:

Svētdiena:  14:15, 19:00

Sporta pasākumi Daugavpilī:

28.  februārī un 1. martā Starptautiskās daiļslidošanas sacensības „Magic Skates” jau sestdien!

Daugavpilī norisināsies starptautiskās daiļslidošanas sacensības „Magic Skates”, kas pulcēs dalībniekus no Latvijas, Baltkrievijas, Lietuvas, Somijas, Francijas un Norvēģijas!

Sacensības sāksies 28. februārī plkst. 9:00 un ritēs līdz pat vēlam vakaram. Svētdien pirmie slidojumi no plkst. 9:00, bet noslēgums apmēram plkst. 14:00.

1. martā Stropu ezerā plānotās sacensības zemledus makšķerēšanā „Daugavpils mēra kauss” tiek atceltas sakarā ar plāno ledu.

Brīvdienās Daugavpilī norisināsies sacensības, telpu futbolā, basketbolā, brīvajā cīņā, hokejā. Katrs var izvelēties sev tīkamāko sporta veidu un doties uz Olimpisko centru, vai Ledus halli,  Sporta skolu Kandavas ielā.

 

Domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa




Atpakaļ