Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

26-02-2015

Pilsētai uzdāvināja vaboli nosauktu Daugavpils vārdā (VIDEO)


Gatavošanās pilsētas 740. dzimšanas dienai rit pilnā sparā. Daugavpils dome aicina pilsētniekus iesaistīties akcijā „Labie darbi – 740”. Piedalīties var gan individuāli, gan kolektīvi, organizējot dažādus pasākumus, labiekārtojot teritoriju vai vienkārši palīdzot tuviniekiem – galvenais ir vēlme un ideja. Līdz pašvaldībai jau nonāca vairāki  priekšlikumi, viens no kuriem nāk no Daugavpils Universitātes. Pagājušajā gadā augstskolas zinātnieki atklāja 30 jaunas vaboļu sugas.
Reto sugu pārstāvji ir atvesti no Filipīnām.   Vienai no skaistākajām vabolēm augstskolas kolektīvs piešķīra Daugavpils vārdu. Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis, dāvinot vaboles attēlu Daugavpils Domes priekšsēdētājam Jānim Lāčplēsim uzsvēra, ka vabole izraudzīta arī tāpēc, ka uz spārna tai ir bezgalības zīme. Tas simbolizē pilsētas attīstību. Zinātnieks uzskata, ka Latvijā Daugavpils nav pienācīgi novērtēta, kas laupa nepieciešamo valsts uzmanību un atbalstu. Zinātniskais atklājums kļūs par pilsētas potenciāla pierādījumu, kā arī veicinās Daugavpils popularizēšanu plašākā mērogā.
Jānis Lāčplēsis pateicās par padarīto un mudināja zinātniekus pievērsties Daugavpils apkārtnei un pētīt to. Barševska kungs atzina, ka šeit ir ļoti skaista daba, unikālas vietas, tāpēc nav izslēdzami jauni atklājumi. Jānis Lāčplēsis pateicās Daugavpils Universitātei par skaisto dāvanu Pilsētas svētkus sagaidot un novēlēja jaunus panākumus zinātnē.
Akcija „Labie darbi – 740” turpinās. Sūtiet savas idejas un priekšlikumus  uz e-pastu labiedarbi@daugavpils.lv.

 

 

 




Atpakaļ