Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

25-02-2015

Notika glābēju mācības (VIDEO)


Diemžēl ir jāatzīst, ka katru gadu, neskatoties uz atbildīgo dienestu brīdinājumiem, ledū ielūst desmiti Latvijas iedzīvotāju. Dažiem nav neviena, kas varētu sniegt palīdzību; dažiem palīdzība nāk par vēlu. Par laimi šosezon nebija neviena nāves gadījuma, taču pagājušajā gadā tādi bija seši.  Mēs ar operatoru atrodamies pie Daugavas. Pie izskalojuma, kas radies krastā, pulcējas cilvēki, daļai no tiem ir īpašs glābšanas aprīkojums. Kāds varētu padomāt, ka tas ir kārtējais nāves upuris, taču tas tā nav. Daugavpils ūdenslīdēju un glābšanas dienests organizē plānotas mācības. Glābējiem ir svarīgi uzturēt fizisko formu arī ziemas periodā.
  Otrajā dienas pusē, mācību trauksme- tika ziņots par slīkstošu cilvēku Ruģeļu ūdenskrātuvē. Ūdenslīdēju uzdevums bija atrast cilvēku zem ledus. Pašlaik Glābšanas dienesta rīcībā ir 3 glābšanas stacijas – viena Daugavas krastā un divas pie Lielā Stropu ezera , kur vasaras laikā strādā 22 darbinieki, ziemas sezonā – 18. Astoņi no minētajiem glābējiem ir arī ūdenslīdēji, kas ziemā strādā ekstremālos apstākļos. Šķietami nesteidzīgas darbības ir atstrādātas tā, lai reālu briesmu gadījumā nenotiktu nekādas aizķeršanās. Ja esat pakritis zem ledus – galvenais ir nekrist panikā.
Tomēr, pirms dodaties uz ledus, izvērtējiet šādu darbību drošību un nepieciešamību, jo īpaši uz upēm. Atrasties uz Daugavas ledus tagad  ir bīstami. Daugavpils ūdenslīdēju un glābšanas dienests īpašu vērību pievērš bērnu drošībai, tāpēc  regulāri apmeklē izglītības iestādes. Esiet piesardzīgi uz ledus!

 

 

 




Atpakaļ