Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

24-02-2015

Ģimenes svētki par godu pilsētas un skolas jubilejai (VIDEO)


Daugavpils 10.vidusskola ir viena no skolām, kas lepojas ar vairākām zīmīgām gadadienām. Kopš 1935.gada tā bija zināma kā 2. Valsts ģimnāzija, vēlāk tika dēvēta par dzelzceļa skolu un 1960.gadā beidzot darbību uzsāka 10.vidusskola. Taču skolas kolektīvs labprātāk svin citu jubileju.
 
Direktore Valija Salna norādīja, ka šis ir labs iemesls organizēt ģimenes svētkus ar bijušo skolotāju dalību. Pirmkārt, bija iecerēts parādīt, ka skola atceras un piekopj viņu radītās tradīcijas un radošo garu. 10.vidusskolas pirmā direktore bija Faina Ponomarčuka, kura sekmēja lielisku skolas darbību un rezultātā tā kļuva par vienu no labākajām Daugavpilī.
 
Pēc tam skolu vadīja Līvija Jankovska un Ina Kirničanska. Skola  nezaudēja līderpozīcijas un attīstījās gan zināšanu līmenī, gan arī ārpusskolas aktivitāšu ziņā. Šeit ir skolas vēstures un paleontoloģijas muzejs, gan arī zoodārzs. Ir jāatzīmē, ka šī ir viena no pirmajām skolām, kur tika veikta pilna renovācija. Ina Kirničanska, kas bija direktores amatā 15 gadus, uzskata, ka veiksmes atslēga ir ērti darba apstākļi   skolotājiem un skolēniem.
 
Valija Salna ir direktores amatā kopš 2012.gada novembra. 10.vidusskola ir guvusi zināmu popularitāti skolēnu un viņu vecāku lokā – šī ir otrā lielākā Daugavpils skola pēc skolēnu skaita. Patiesā mīlestībā pret skolu atzinās arī mājturības skolotājs, kaut arī nožēlo, ka mājturībai ir atvēlēta tikai viena stunda nedēļā.
 
10.vidusskolas kolektīvu sveica arī Izglītības pārvalde, draugi, kolēģi un, protams, skolēnu vecāki. Klātesošos iepriecināja skolas radošo kolektīvu koncerts, kura dalībnieki nereti uzstājas arī uz Daugavpils Kultūras pils lielās skatuves.

 

 

 




Atpakaļ