Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

19-02-2015

Deputāti iepazinās ar Daugavpils psihoneiroloģiskās slimnīcas iespējām sniegt sociālos pakalpojumus (VIDEO)


Šodien, 19.februārī notika Daugavpils domes sociālo jautājumu komitejas izbraukuma sēde, kuras laikā deputāti iepazinās ar psihoneiroloģiskās slimnīcas rehabilitācijas nodaļas iespējām. Interesi raisīja galvenokārt sociālie pakalpojumi, kurus saņem 1. un 2.grupas invalīdi ar garīga rakstura traucējumiem.
Diemžēl ir jāatzīst, ka garīgi slimo cilvēku skaits Latgalē palielinās. Ārstēšana ir bezmaksas pakalpojums, taču sociālā rehabilitācija – atgriešanās sabiedriskajā dzīvē – ir pacientu, to ģimeņu un pašvaldības ziņā. Deputāti pārliecinājās, ka rekonstruētā slimnīca atgādina sanatoriju. Vizuālās mākslas kabinets, mūzikas zāle, keramikas darbnīca un citas rehabilitācijas telpas ir aprīkotas saskaņā ar pieņemtajiem standartiem. Pacientiem ir iespēja šūt, adīt, dejot un izmantot daudzas citas rehabilitācijas iespējas.
Deputāti uzskata, ka pilsēta varētu efektīvi izmantot centra  iespējas. Svarīgi ir atzīmēt arī to, ka šeit tiek sniegta diennakts medicīniskā palīdzība. Ārsti izvērtē, vai cilvēkam ar īpašām vajadzībām ir nepieciešams socializēties, attīstīt  citas iemaņas vai tomēr ir nepieciešamība hospitalizēt.
Vēlāk būs jāpieņem lēmums par sociālo pakalpojumu apjoma sniegšanu šajā rehabilitācijas centrā.

 

 

 




Atpakaļ