Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

28-01-2015

Daugavpilī tiks veikta videonovērošanas sistēmas pilnveidošana (VIDEO)


Pilsētā uzstādītā ielu videonovērošanas sistēma ir pierādījusi savu efektivitāti. Valsts un   pašvaldības policijai izdodas novērst likumpārkāpumus, aizturēt un saukt pie atbildības ļaundarus. Ne tik sen tāds gadījums notika 12. Janvārī. Vienos naktī pašvaldības policijas videonovērošanas posteņa darbinieki fiksēja vandālisma aktu Vienības laukumā. Monitorā bija redzams, kā jaunieši, acīmredzot no bezdarbības, mēģina izjaukt sniegavīrus. Jaunie cilvēki neaizdomājās par sekām, kuras drīzumā lika par sevi manīt.
Pateicoties videonovērošanai, ir ievērojami samazinājies likumpārkāpumu skaits, taču situāciju vienmēr ir iespējams vēl vairāk uzlabot. Pilsētas vadība uzskata, ka ir ļoti svarīgi, lai kārtībsargi operatīvi reaģētu uz saņemto informāciju, savukārt tam ir nepieciešami papildus resursi. Kā uzsvēra pilsētas mērs Jānis Lāčplēsis, pašvaldība apspriež vairākus variantus cīņas pastiprināšanai ar nosodāmās rīcības vaininiekiem.
Pēc pašvaldības pasūtījuma Rīgas firma, kas uzvarēja iepirkumu procedūrā, uzstādīs papildus kameras 8 esošajos videonovērošanas punktos un ierīkos 9 jaunas kameras pilsētas centra ielās, centrālajā parkā un Slavas skvērā. Saskaņā ar līgumu, darbi ir jāpabeidz līdz februāra beigām. Izmaksa sastāda 100 tūkst. eiro.

 

 

 




Atpakaļ