Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

26-01-2015

Veselības ministrs Guntis Belēvičs pastāstīja par reformām medicīnā (VIDEO)


Veselības ministra Gunta Belēviča vizītes laikā notika tikšanās ne tikai ar Latgales pārstāvjiem.  Uz atklātu sarunu tika uzaicināti Latvijas slimnīcu vadītāji. Protams, tikšanās laikā ar Latgales pašvaldību vadītājiem vispirms tika skatītas mūsu reģiona problēmas. Pirms vizītes Daugavpils Mērs Jānis Lāčplēsis paviesojās ministrijā un aicināja pievērst uzmanību problēmai, kas uztrauc daudzus. Šobrīd reģionālās slimnīcas saņem finansējumu pēc principa – ārstējam desmit cilvēkus uz tūkstoš iedzīvotājiem. Bet ir jāņem vērā konkrētā situācija.
Veselības ministrs apsolīja, ka šogad Daugavpils reģionālajai slimnīcai būs vairāk naudas, valsts finansējums 2015.gadam tika palielināts. Ministrs paziņoja, ka visām slimnīcām ir jākļūst par valsts slimnīcām. Slimnīcas, kurām ir sabiedrības ar ierobežotu atbildību statuss, daudz vairāk domā par naudas pelnīšanu, nekā par kvalitatīvu pakalpojumu sniegšanu pacientiem.
Tikšanās laikā ar Daugavpils reģionālās slimnīcas medicīnas personālu tika runāts ne tikai par finanšu jautājumiem. Runāja arī par kadru trūkumu, par to, kā pievilināt augstskolu absolventus darbam reģionos, kā arī par to, kā pacelt ārsta profesijas prestižu. Ministrs uzskata, ka dažus priekšlikumus ir iespējams īstenot ļoti ātri. Piemēram, atjaunot dispečeru punktu, kas palīdz sniegt palīdzību smagi slimiem pacientiem. Pašlaik mediķi paši apzvana slimnīcas vienu pēc otras, lai noskaidrotu, vai šobrīd ir pieejami nepieciešamie speciālisti un aprīkojums. Bet laiks starp dzīvību un nāvi tiek mērīts minūtēs. Dispečeru punkts koordinēs darbu ārkārtas situācijās.
Savas vizītes noslēgumā Guntis Belēvičs pārgrieza lentīti jaunajās psihoneiroloģiskās slimnīcas telpās. Šeit ir pabeigts kārtējais pierobežu sadarbības Eiropas savienības projekts, kura finansējums ir aptuveni viens miljons eiro.
Noslēdzot savu vizīti, ministrs norādīja, ka šādas tikšanās dod labu rezultātu un reizi mēnesī viņš noteikti apspriedīs aktuālos jautājumus ar reģionālo slimnīcu vadītājiem.

 

 




Atpakaļ