Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-01-2015

DzKSU skaidro, kā un kāpēc jāaizpilda aptaujas lapa (VIDEO)


Pagājušā gada 15. janvārī stājās spēkā Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma grozījumi. Pieņemtie grozījumi uzliek par pienākumu apsaimniekojošajām organizācijām līdz 2015. gada 31. janvārim veikt dzīvokļu īpašnieku aptauju par tiešajiem norēķiniem ar pakalpojumu sniedzējiem. Pirmo mēģinājumu informēt iedzīvotājus un uzzināt viņu viedokli Daugavpils Dzīvokļu komunālās saimniecības uzņēmums veica 2014. gada septembrī. Rēķinos tika norādīti katras mājas parādi pakalpojumu sniedzējiem, kā arī viņu sniegtās rēķinu sagatavošanas izmaksas.
 
Tomēr iedzīvotāji no vairāk nekā 800 mājām, ko apkalpo DzKSU, tā arī nav izteikuši savu nostāju šajā jautājumā. Lai izpildītu likuma normas, uzņēmums nolēma no 16. janvāra veikt aptauju un kopā ar rēķiniem izsūtīja A3 formāta anketas, ar kurām iedzīvotāji lūgti iepazīties un tās aizpildīt.
 
Katrā sadaļā ir norādīta maksa, ko iekasēs pakalpojuma sniedzējs, ja dzīvokļu īpašnieki izvēlēsies tiešos norēķinus. Piemēram, SIA „Daugavpils ūdens” par rēķinu sagatavošanu papildus būs jāmaksā no 1,62 līdz 3,28 eiro, „Clean R” – 3,62 eiro, bet „Daugavpils siltumtīkliem” – 0,66 eiro. Dažas summas pilsētniekiem rada jautājumus. Kāpēc, piemēram, par ūdensapgādi un kanalizāciju nav nosaukta precīza cena un no kurienes tik liela atšķirība: no viena eiro līdz trīs? Kā izrādās, izmaksas pieaug pasta un juridisko pakalpojumu, darbinieku štata paplašināšanas, kuriem būs jāievāc un jāapstrādā dati, kā arī dzīvokļu skaitītāju apkalpošanas dēļ. Jo līdz šim ūdensapgādes uzņēmums apkalpoja tikai mājas kopējos skaitītājus. Savukārt DzKSU nav nepieciešami lieki tēriņi un papildus naudas iekasēšana, jo rēķinu izrakstīšanas sistēma ir jau pierasta.
 
Dzīvokļu īpašnieki var justies mierīgi: ar pakalpojumu sniedzējiem DzKSU norēķinās savlaicīgi un pilnā apmērā. Jautājumi rodas arī sakarā ar „Siltumtīkliem”. Par apkuri mēs saņemam atsevišķu rēķinu, no kurienes ir radušies vēl 66 centi. Tam arī ir savs skaidrojums. Lieta tāda, ka dzīvokļu īpašnieki nav pārņēmuši māju pārvaldīšanas tiesības. DzKSU kā pārvaldnieks viņu vārdā ir noslēdzis līgumu ar siltumenerģijas piegādātāju un maksā tam 66 centus par katra rēķina sagatavošanu. Šī summa ir norādīta anketā un to maksās iedzīvotāji, ja nolems pāriet uz tiešo norēķinu sistēmu. Ir jāatgādina, ka tiešie norēķini ar komunālo pakalpojumu sniedzējiem būs iespējami tikai tādā gadījumā, ja dzīvokļu īpašnieki pārņems mājas pārvaldīšanas tiesības. Tagad par anketu aizpildīšanu. Ja jūs esat „par” tiešajiem norēķiniem un esat gatavi papildus apmaksāt katra rēķina sagatavošanu, tad plusiņš jāliek ailē „PAR”. Ja jūs esat „pret” un vēlaties saglabāt esošo sistēmu, tad plusiņš jāliek ailē „PRET”. Neaizmirsiet parakstīties un norādīt datumu. Anketa ir jānogriež no rēķina un jāiemet kāpņutelpā uzstādītajā kopējā pastkastē kvītīm vai arī personīgi jānogādā DzKSU 105.kabinetā (Liepājas ielā 21). Dzīvokļa īpašuma likumā ir paredzēta iespēja atteikties no piedalīšanās aptaujā.
 
Aptauja turpināsies līdz 30.janvārim. Līdz šim datumam iedzīvotājiem ir jāpaziņo DzKSU par savu lēmumu. Ar aptaujas rezultātiem varēs iepazīties mājas lapā www.dzksu.lv vai uzņēmuma abonentu daļā.

 

 

 




Atpakaļ