Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

22-01-2015

2014. gada grāmatu tops – lasītākās grāmatas Daugavpils publiskajās bibliotēkās


Kā ik gadu, arī 2014. gadā viens no galvenajiem Daugavpils publisko bibliotēku mērķiem bija pilsētnieku informacionālo vajadzību apmierināšana, piedāvājot augstvērtīgu un pieprasītu literatūru. 2015. gada sākumā bibliotēkas atskatījās uz lasītāju pieprasījumu tendencēm un noteica aizvadītā gada iecienītākās grāmatas latviešu un krievu valodā.

 

2014. gadā Daugavpils publiskās bibliotēkas iegādājās vairāk nekā 9 000 jaunu grāmatu eksemplāru, tai skaitā daiļliteratūru un nozaru literatūru gan drukāto grāmatu, gan klausāmgrāmatu formā. Daiļliteratūras cienītāju interesi piesaistīja kā oriģinālliteratūra, tā arī tulkotā aizrobežu literatūra. Latviešu oriģinālliteratūras lasītāko autoru vidū ierindojās Māra Zālīte, Inga Ābele, Laima Kota (Laima Muktupāvela). Aizrobežu literatūras cienītāji izvēlējās Džona Grīna, Pītera Meila un Gijoma Miso romānus. Populāri bija arī mūsdienu krievu autoru darbi – gan atkārtotie izdevumi, gan jaunākā literatūra.

 

Bibliotēkas pateicas saviem lasītājiem par uzticību un plāno turpināt komplektēt krājumu ar vērtīgu un pieprasītu literatūru. Uz tikšanos Daugavpils publiskajās bibliotēkās arī jaunajā 2015. gadā!

 

Ar pilnu pieprasītāko grāmatu sarakstu latviešu valodā ir iespējams iepazīties šeit.
Ar pilnu pieprasītāko grāmatu sarakstu krievu valodā ir iespējams iepazīties šeit.

 

 

Informāciju sagatavoja:

LCB galvenā bibliotekāre

Inga Gedžūne

Tālr.: 65476344

e-pasts: inga.gedzune@lcb.lv




Atpakaļ