Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

07-01-2015

Notika būvniecības ieceres „Ēku Rīgas ielā 51 un Rīgas ielā 49A pārbūve par tirdzniecības pasāžu” prezentācija (VIDEO)


Iniciatīva sākt  ēku Rīgas ielā 51 un Rīgas ielā 49A  pārbūvi par tirdzniecības pasāžu pieder privātfirmai. Iecere ir vēsturiski pamatota, jo sākot no 19. gadsimta Rīgas ielā atradās  daudz veikalu.  Tieši šajās ēkās tirgoja  divriteņus, kažokus, grāmatas, bet padomju laikos  šeit bija ēdnīca. Tagad ēku komplekss atrodas bēdīgā stāvoklī.
Ieceres sabiedriskā apspriešana sākās jau 15. decembrī. Tika saņemta tikai viena atsauksme un tā bija pozitīva. 6. janvārī Pilsētplānošanas un būvniecības departamentā notika būvniecības ieceres prezentācija, diemžēl pilsētnieki tajā nepiedalījās. Ieceres autori apgalvo, ka ierīkos tirdzniecības pasāžas, amatnieku darbnīcas un  kafejnīcas.  Lai īstenotu iecerēto, ir nepieciešams veikt ēku rekonstrukciju.
Iekšējā pagalmā arhitekti piedāvā uzbūvēt elegantu karkasa sistēmu un apvienot telpas zem kopēja jumta. Projektu plānots realizēt pakāpeniski, sākot ar ēkas Rīgas ielā 51 renovāciju,  ar nosacījumu saglabāt ielas vēsturisko tēlu. Atzīmēsim, ka visi darbi tiks veikti par ēku īpašnieka naudu.
Vērienīgā projekta īstenošana prasa ne vienu vien gadu. Tagad ir svarīgi uzzināt pilsētnieku viedokli.  Informatīvie materiāli par būvniecības ieceri apskatāmi līdz 16. janvārim  Daugavpils pilsētas domē  un  Pilsētplānošanas un būvniecības departamenta telpās Raiņa ielā 28. 
Rakstiskas atsauksmes iesniedzamas minētajā laikā minētajās vietās.

 

 

 




Atpakaļ