Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-12-2014

Daugavpils Domes vadība tikās ar NVO Padomes „Varavīksne” pārstāvjiem (VIDEO)


Nevalstisko organizāciju padome „Varavīksne” tika dibināta 2007. gadā ar mērķi koordinēt atsevišķu sabiedrisko organizāciju darbību, aizstāvēt pensionāru un invalīdu sociālās tiesības, sadarboties ar pašvaldību un  dienestiem.
Padomes sastāvā ir 19 pensionāru un invalīdu organizācijas. Katra darbojas pēc savas programmas, bet kopējais pasākumu plāns sastādīts uz nākamo pusgadu jau sen.
Ir ieplānotas gan jubilejas, gan dzejas vakari, gan sporta sacensības, gan ekskursijas. Arī tikšanās ar domes vadību  ir tradīcija. Kārtējā notika Ziemassvētku  priekšvakarā.
Pateicoties padomes iniciatīvai Daugavpils Domes deputāti nolēma piešķirt pensionāriem no 70 gadu vecuma iespēju bez maksas izmantot pilsētas sabiedrisko transportu. Tāds atvieglojums būs arī tiem padomes locekļiem, kuri apmeklē smagi slimus pensionārus.
Bija iespēja apskatīt   arī glezniecības un leļļu izstādes, kuras izveidotas  Sociālās aprūpes un rehabilitācijas dienas centrā, Liepājas ielā 4. NVO Padomes „Varavīksne” pārstāvji stāstīja  par nākotnes nodomiem. Bet to realizācijai ir nepieciešams finansējums. Pašvaldības speciālisti ir gatavi palīdzēt rakstīt projektus un piesaistīt  fondu līdzekļus, lai organizācijas savus plānus varētu īstenot.

 

 

 




Atpakaļ