Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-12-2014

No 2015.gada 1.janvāra aizsargātie lietotāji varēs saņemt atbalstu norēķiniem par elektroenerģiju


Elektroenerģijas tirgus atvēršana Latvijā tiek īstenota pakāpeniski saskaņā ar Elektroenerģijas tirgus likumu. No 2015.gada 1.janvāra tirgus tiek atvērts mājsaimniecībām. Elektrības tirgus atvēršana mājsaimniecībām paredz, ka elektrības tirgus tiks atvērts konkurencei un elektrības cenu noteiks vairāki tirgotāji. Tas nozīmē, ka elektrības cena vairs netiks regulēta un būs iespēja izvēlēties sev piemērotāko piedāvājumu.  Līdz 2014. gada 15.decembrim Latvijas iedzīvotājiem jāizvēlas sev piemērots elektroenerģijas piedāvājums un tirgotājs .

Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvalde informē, kā saskaņā ar grozījumiem Elektroenerģijas tirgus likumā, 2015.gada 1.janvārī atveroties elektroenerģijas tirgum, daudzbērnu ģimenes un maznodrošinātās vai trūcīgās personas varēs saņemt atbalstu norēķiniem par elektroenerģiju. Likumā šīs iedzīvotāju grupas tiek sauktas par aizsargātajiem lietotājiem, un katrai no tām paredzēts dažāda formāta atbalsts.

Lai saņemtu šo atbalstu, jāņem vērā, ka:  

  • atbalsts tiek attiecināts uz līgumu, kas ir noslēgts ar elektroenerģijas tirgotāju. 
  • līgumam nav obligāti jābūt noslēgtam uz Jūsu vārda. Atbalstu var saņemt arī norēķiniem par elektrību, kuru patērējat īrētajā mājoklī vai ja par elektrību norēķināties ar namu apsaimniekotāju.

Līkums nosaka, kā:

  • Trūcīgas un maznodrošinātās personas no 2015.gada 1.janvāra katru mēnesi par pirmajām 100 izlietotajām kilovatstundām (kWh) varēs norēķināties par cenu 0,0131 euro  par vienu kWh kWh  katrā norēķinu periodā (kalendārajā mēnesī) ,  bet par pārējām – atbilstoši izvēlētajam tirgotāja piedāvājumam.
  • Daudzbērnu ģimenes, kurās aug trīs vai vairāk nepilngadīgi bērni vai aizbilstamie, pēc pieteikšanās atbalstam no 2015.gada 1.janvāra katru mēnesi par pirmajām 300 izlietotajām kilovatstundām (kWh) varēs norēķināties par cenu 0,0131 euro  par vienu kWh  katrā norēķinu periodā (kalendārajā mēnesī) ,  bet par pārējām – atbilstoši izvēlētajam tirgotāja piedāvājumam.

Trūcīga vai maznodrošināta ģimene (persona) aizsargātā lietotāja tirdzniecības pakalpojumu saņem, ja trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes (personas) statuss tai ir bijis piešķirts iepriekšējā kalendārajā mēnesī.

Daudzbērnu ģimenei, kas vēlas saņemt aizsargātā lietotāja tirdzniecības pakalpojumu, jāvēršas pie elektroenerģijas piegādes pakalpojuma sniedzēja, apliecinot atbilstību daudzbērnu ģimenes statusam. Šādai daudzbērnu ģimenei tiek sniegts aizsargātā lietotāja tirdzniecības pakalpojums kalendārā gada ietvaros.

Informāciju sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes galv. speciālists starptautiskās sadarbības un sabiedrisko attiecību jautājumos Marina Gorkina.




Atpakaļ