Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

25-11-2014

Pašvaldība gatavojas ziemas sezonai (VIDEO)


Gatavošanos ziemas sezonai komunālie uzņēmumi sāka jau oktobrī. Pirmais sals novembrī rosināja pašvaldības uzņēmumu vadītājus izvērtēt, kas  ir izdarīts, lai nodrošinātu visu sistēmu un ierīču  nepārtrauktu darbu ziemas periodā.
Šogad tika renovētas 4 daudzdzīvokļu mājas, 80 māju kāpņutelpās uzstādīti jauni logi un durvis, pārbaudīti 500 siltummezgli. DzKSU darbinieki remontēja jumtus, siltināja bēniņus, pēc iedzīvotāju pasūtījuma uzstādīja jaunus radiatorus.
Saskaņā ar līgumu, firma Spec.ATU  nodarbojas ar pilsētas sanitāro uzkopšanu, sniega savākšanu, ceļu apstrādāšanu. Šim nolūkam tika sagatavots 2.5 tūkst. t. smilts un sāls maisījuma. Darbu apjoms ir diezgan liels. Attīrīt no sniega un ledus ir plānots vairāk nekā 1 milj. kvadrātmetru  ceļu. Lai izpildītu Komunālās saimniecības pārvaldes pasūtījumu ir gan nepieciešamā tehnika, gan speciālisti.
Ceļu apstrādāšana sākās jau iepriekšējā nedēļā, kad bija apledojums. Pēc Komunālās saimniecības pārvaldes pasūtījuma uzņēmums „Labiekārtošana” sagatavoja ziemai ielas apgaismojuma sistēmas. Tika izpildīti 1040 iedzīvotāju pieteikumi, izremontēti vairāk nekā 4 tūkst. ielas gaismekļu, izbūvēti ap 5 km. apgaismojuma līniju.
24. novembrī Daugavpils Domē notika vadītāju sapulce, kurā komunālo dienestu vadītāji paziņoja par paveiktiem darbiem. Uzņēmums „Daugavpils siltumtīkli”, pateicoties gan Eiropas fondiem, gan par saviem līdzekļiem izremontēja 2.5 km maģistrālo tīklu. TEC-3 kapitāli atjaunots katls, bet TEC – 2 – uzstādīts jauns. Tika pārbaudīts viss aprīkojums.
Sociālo lietu pārvaldes nakts patversme, Šaurā ielā 23, jau strādā ziemas režīmā. Sala laikā patversme strādās diennakti un ikvienam šeit būs iespēja saņemt karstu ēdienu. Pilsētniekiem pašiem ir jāpadomā par drošību gan uz ielas, gan savā mājā.   Autovadītājiem – ievērot ātruma režīmu, izmantot ziemas riepas, bet privātmāju īpašniekiem – pārbaudīt apkures iekārtu stāvokli.

 

 

 




Atpakaļ