Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

24-11-2014

Centrā „Jaunība” notika Tehniskās jaunrades diena (VIDEO)


“Latvija ir bagāta ar tehniskiem prātiem un katrā no mums slēpjas mazs inženieris” – tā uzskata Rīgas tehniskās universitātes studenti, kuri 22. novembrī rīkoja Tehniskās jaunrades dienu Daugavpils Centrā „Jaunība”. Tehniskās jaunrades dienas visā Latvijā norisinās jau sesto gadu. Tās organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra sadarbībā ar Rīgas Tehniskās universitātes Studentu parlamentu.
Skolēniem piedāvāja nodarbības dažādās darbnīcās.  “Robotikas darbnīcā” bija iespēja izveidot gaismas sekotāju robotu, kas virzās pretī gaismai. “Ķīmijas laboratorijā” dalībnieki veidoja košus lēkājošos polimērus, kā arī izveidoja paši savas lavas lampas. “Mehānikas praktikumā”  konstruēja straujās “Spolmašīnas”, kā arī varēja izveidot un sacensties ar vienkāršākām atvelkamajām “Slingmašīnām”. Visbeidzot “Elektrostacijā” jaunieši veidoja mainīgos luksoforus, un uzzināja par iespēju iegūt elektrību no augļiem.
Kā atzīmēja Daugavpils Izglītības pārvaldes speciālisti, tādi pasākumi ne tikai attīsta tehnisko domāšanu, bet ir laba aktivitāte karjeras izvēlei.
Centram „Jaunība” Tehniskās jaunrades diena kļuva arī par pieredzes apmaiņas pasākumu, jo arī centrā piedāvā plašu tehnisko programmu spektru.
Jauniešu centrā „Jaunība” pulcējas vairāk nekā 250 jauniešu no dažādām pilsētām Latgalē, kuri interesējas par inženierzinātnēm. Uz „Tehniskās jaunrades dienu” ieradušies jaunieši no Dagdas, Preiļiem, Līvāniem, Vaboles, Ludzas, Riebiņiem, Vārkavas, Aglonas un Daugavpils, kas pierāda to, ka Latgalē ir pastiprināta interese par inženierzinātnēm.
Pasākums tiek īstenots saistībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras projektu „Inovatīvas uzņēmējdarbības motivācijas programma”, to līdzfinansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds.

 

 

 




Atpakaļ