Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-10-2014

Daugavpils Resursu centrs romu bērniem un jauniešiem uzņēma pirmos apmeklētājus (VIDEO)


 Šī gada oktobrī četros Latvijas reģionos tiek atklāti Resursu centri romu bērniem un jauniešiem. Tādi centri strādās Talsos, Jelgavā, Valmierā, bet 28. oktobrī centru atklāja arī Daugavpils 6. vidusskolas telpās. Vieta nav izvēlēta nejauši, jo Grīvas mikrorajonā dzīvo daudz čigānu, skolā mācās 22 romu bērni un ir liela pieredze strādājot ar viņiem.
Projektu atbalsta Sabiedrības integrācijas fonds, kā arī Jēkabpils Izglītības iniciatīvu centrs, Islande, Lihtenšteina, Norvēģija un Daugavpils pilsētas dome.
Resursu centru izveide balstās uz ideju nodrošināt vietu, kurp romi labprāt nāk un justos piederīgi pašpalīdzības grupu darbībai un pilsonisko prasmju attīstīšanai. Projekta ietvaros plānots, ka centrā notiks nodarbības romu bērniem un jauniešiem, praktikumi romu vecākiem, kā arī cita veida aktivitātes. Resursu centra darbībā aktīvi piedalīsies arī romu mediatori, kas reģionos strādā jau kopš jūlija vidus, un kuru galvenais uzdevums ir veicināt saikni un sadarbību starp romu kopienu un dažādām pašvaldības un valsts  institūcijām kā arī vietējo sabiedrību.
Atklāšanas ceremonijas dalībnieki turpināja komunicēt brīvā atmosfērā, sarūpētas arī  dāvanas. Bērni bez grūtībām atrada kopīgu  valodu, kopā spēlējoties. Projekts turpināsies līdz 2015. gada rudenim,  bet jau tagad notiek darbs, lai atrastu līdzekļus tālākajai centra darbībai.

 

 

 




Atpakaļ