Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

01-10-2014

Daugavpils pilsētas domes konkurss par finansējuma piešķiršanu jauniem uzņēmējiem tuvojas finišam (VIDEO)


Daugavpils pilsētas domes konkurss uz finansējuma piešķiršanu jauniem uzņēmējiem tuvojas finišam. Tas startēja maija vidū saskaņā ar Domes grantu programmu „Impulss”, kuras mērķis ir veicināt mazā un vidējā biznesa attīstību Daugavpils pilsētā.  Programmas īstenošanai pašvaldība iedalīja 40 tūkst. eiro un  «Swedbanka» vēl 10 tūkst.  Maksimālā  viena granta summa sastāda 7 tūkst. eiro. Par prioritātēm izvirzītas ražošana, transports, informācijas tehnoloģijas, tūrisms, pakalpojumi, izglītība. Vēl 30. maijā seminārā uzņēmējus iepazīstināja ar konkursa nolikumu un vērtēšanas kritērijiem un interese bija diezgan liela un  kad beidzās pieteikšanās termiņš, konkursa komisija saņēma  20 projektus.
Pretendentu prezentācijas pēc formas un satura bija dažādas: no interneta veikala izveidošanas amatniekiem līdz alternatīvās radiofonijas rīkošanu pilsētā.
Atzīmēsim, ka lielākai pretendentu daļai jau ir savs bizness un nauda viņiem vajadzīga ražošanas attīstībai un jauna produkta izveidei. Komisijas locekļi bija apmierināti ar projektu un ideju kvalitāti.
Daugavpils domes priekšsēdētāja vietnieks Dmitrijs Rodionovs  uzsvēra, ka programma „Impulss” ir pieprasīta un nākamgad tā ir jāturpina.
 6. oktobrī  labāko projektu saraksts tiks publicēts Daugavpils Domes mājas lapā. Nākamnedēļ ir plānota līgumu sagatavošana un to parakstīšana  ar programmas „Impulss” uzvarētājiem.

 

 

 

 

 

 

 




Atpakaļ