Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-09-2014

Marka Rotko mākslas centrā atklāja izstādi no Aleksandra Vasijeva kolekcijas „20. gadsimta 60. gadu mode mākslā” (VIDEO)


 Marka Rotko mākslas centrā atklāja izstādi  no Aleksandra Vasijeva kolekcijas „20. gadsimta 60. gadu mode mākslā”.  Tā  veltīta pagājušā gadsimta 60. gadu mainīgajai modei. Tas bija laiks, kad tika radīti mini svārki, izgudrotas zeķubikses, parādījās džinsu mode un stils unisekss. Izstādē Aleksandra Vasiļjeva tērpu privātkolekcijas aplūkojamā unikālo eksponātu daļa dod pilnīgu priekšstatu par tā laika modi.  Izstādē eksponētas kleitas no leģendārajiem modes namiem Chanel, Christian Dior, Pierre Balmain un citiem. Bet ne tikai kleitas un aksesuāri  ieinteresēs apmeklētājus. Kā apgalvo mākslas zinātnieks un  modes vēsturnieks Aleksandrs Vasiļjevs lietas var daudz ko pastāstīt par sabiedrības īpašībām.  Savā lekcijā viņš stāstīja, kā modē atspoguļojas vēsturiskie notikumi. Mākslinieks visu zina par modes vēsturi, bet kā tā attīstīsies nākotnē?
Vasiļjevs : „ Es uzskatu, ka Eiropas mode nomira. Drīz šeit būs jaunā, arābu mode. Tie būs aizklātie mati, aizklātā sēja un garā parandža. Tas būs Latvijā pēc 25 gadiem.”
Aleksandra Vasiļjeva kolekcijā vairāk nekā 5 tūkst. kostīmu. Glabāšana prasa īpašus apstākļus.  Marka Rotko mākslas centrā tie ir ideāli.
 Izstāde Daugavpilī - reta iespēja skatīt unikālus eksponātus no Aleksandra Vasiļjeva privātās tērpu kolekcijas. Kolekcija apskatāma līdz 2015. gada 11. janvārim.

 

 

 




Atpakaļ