Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

24-09-2014

DDZKSU informē par gatavību apkures sezonai un norēķiniem ar pakalpojumu sniedzējiem (VIDEO)


„Sagatavošanas darbi apkures sezonai praktiski ir pabeigti”, - uzsvēra Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmuma vadītāji.
Vasaras periodā tika izpildīti visi pieteikumi par remontdarbiem. Tādu bija 1469. Izremontēti 100 pašvaldības dzīvokļi. 21 mājā no 854, kuras atrodas DZKSU apkalpošanā, joprojām strādā vecie elevatora tipa siltummezgli. Dzīvokļu īpašnieki negrib uzstādīt jaunus automātiskos, neskatoties uz to, ka tie dot 20% ekonomiju, bet mājās, kur veikta siltināšana, siltumenerģijas ietaupīšana sastāda pat 50%. No 2007. gada tika renovētas tikai 6 daudzdzīvokļu mājas.   Šogad energoefektivitātes paaugstināšanas procesā ir 4 mājas.
Preses konferences laikā DZKSU vadītāji paziņoja par rīcībām sakarā ar Dzīvojamo māju pārvaldīšanas likuma izpildi. Māju pārvaldniekam līdz 30.septembrim ir jāziņo īpašniekam par parādiem. Visi dati tika atspoguļoti rēķinos, kurus iedzīvotāji saņēma septembrī. Bez tam, iedzīvotājiem tagad ir iespēja tieši norēķināties   ar pakalpojumu sniedzējiem bez starpnieka. Tādā gadījumā īpašniekiem vajag pašiem  pārņemt  mājas pārvaldīšanas tiesības.
Lemt visus jautājumus var dzīvokļu īpašnieku kopsapulcē.
 Atgādināsim, ka uz 31. augustu kopējais iedzīvotāju parāds sastāda 2 milj. 332 tūkst. eiro. Lai veicinātu savlaicīgu rēķinu apmaksu, tika  nolemts māju ar parādiem virs 30% pieslēgt apkurei pēdējā kārtā.

 

 

 




Atpakaļ