Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

23-09-2014

Daugavpils Universitātē atklāja zinātnes nedēļu (VIDEO)


 22. septembrī Daugavpils Universitātē pulcējās ne tikai studenti, bet arī skolēni un skolotāji. Sākās Zinātnes nedēļa un tas nozīmē, ka katrs var atklāt sev daudz ko interesantu dažādās zinātņu nozarēs. Atklāšanas ceremonijā Daugavpils Universitātes rektors Arvīds Barševskis   uzsvēra, ka augstskola patlaban sadarbojas ar dažādu valstu zinātniskiem centriem. Zinātnes nedēļas organizēšanā piedalījās arī Francijas institūts, ar kura palīdzību tika izveidota ekspozīcija par ekoloģijas problēmām.
Zinātkārs cilvēks var iepazīties ar globālajām klimata izmaiņām, kā arī ar enerģijas iegūšanas mūsdienu tehnoloģijām.  
Jaunajā laboratoriju korpusā var piedalīties ķīmijas eksperimentos, bet vēsturnieku veidotajā ekspozīcijā skolēniem ir iespēja ne tikai uzzināt par pilsētas vēsturi. Šeit var paturēt rokās senus priekšmetus un ne tikai.
Daugavpils pilsētas dome strādā pie projekta, pateicoties kuram varēs attīstīt bērnu tieksmi pēc zināšanām  ne tikai nedēļas laikā, bet pastāvīgi.
Zinātnes nedēļas laikā katrs skolēns, kā arī skolēnu grupa var iepazīties ar Zinātnes pilsētiņas darbu. Varbūt kādam radīsies vēlme  kļūt par zinātnieku un atklāt kaut ko jaunu? 

 

 

 




Atpakaļ