Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

17-09-2014

„Daugavpils siltumtīkli” gatavojas apkures sezonai (VIDEO)


Šogad pašvaldības uzņēmums „Daugavpils siltumtīkli” turpināja realizēt vērienīgus projektus.  Projekts "Siltumtīklu rekonstrukcija Valkas, Motoru un Ķieģeļu ielās, Daugavpilī" tiek realizēts darbības programmas "Infrastruktūra un pakalpojumi" aktivitātē "Pasākumi centralizētās siltumapgādes sistēmu efektivitātes paaugstināšanai". Tā kopējās izmaksas ir EUR 395`040.96 bez PVN, no kuriem  Kohēzijas Fonda līdzfinansējums sastāda 40% . Projekta ietvaros tiks mainītas siltumtrases kilometra garumā, jo pagājušajā gadsimtā būvētā ārējā siltumtrase novecojusi gan morāli, gan funkcionāli.
Siltumtrase Motoru ielā ir relatīvi jauna. Tā bija izbūvēta 1995. gadā, lai nodrošinātu autoremonta rūpnīcas apkuri. Rūpnīcas vairs nav un izmantot esošo centrāli tagad nav izdevīgi.
Pieslēgšana pie jauniem tīkliem vienmēr saistīta ar neērtībām pašiem iedzīvotājiem. Uzņēmuma  „Daugavpils siltumtīkli” vadība cenšas savlaicīgi paziņot par siltumenerģijas padeves pārtraukumu.
Jaunā apkures sezonā tarifs tiks samazināts par 2,8%. Viena megavata cena ir 59.67 eiro bez PVN. Vasaras periodā iedzīvotāji samazināja parādus par 548 tūkst. eiro, bet joprojām tie sastāda 3 milj. 614. tūkst.   eiro.
Patlaban ar parādniekiem parakstītas 104 vienošanās par parādu apmaksu.  Ja tiek ievērots apmaksas grafiks, tad soda nauda netiek piemērota.
Uzņēmums  „Daugavpils siltumtīkli” izstrādāja pilsētas siltumapgādes ilgtermiņa stratēģiju.  Tehniskie nosacījumi jau nodoti saskaņošanai Daugavpils domei.

 

 

 




Atpakaļ