Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

17-09-2014

17.septembrī ar iepazīšanās vizīti Daugavpili apmeklēs Vācu jaunatnes biedrība no Ukrainas, Ļvovas (vāc. Lemberga)


Vācu jaunatnes biedrība svin šogad 20.gadadienu. Biedrībā ir tautas deju pulciņš „Lemberg”, vokālā grupa, darbojas vācu valodas pasniegšanas kursi, biedrības biedri aktīvi piedalās  starptautiskajos projektos un semināros.

Viesi no Ukrainas ar Latvijas Vācu Savienības atbalstu  vienas nedēļas laikā no 15. līdz 21. septembrim iepazīsies ar Latvijas valsti. Ukrainas biedrības iepazīstināšanai ar Latvijas valsti tika izvēlētas sekojošas pilsētas: Rīga, Daugavpils un Ventspils. Braucienā uz Daugavpili viesus pavadīs Latvijas Vācu savienības priekšsēdētāja Aina Balaško. Viesi iepazīsies ar pašvaldības iestāžu darbību, apmeklēs ukraiņu un vācu biedrības Latvijā, tiksies ar Baltijas Internacionālās Akadēmijas studentiem.

Ukrainas viesu vizītes mērķis ir iepazīties ar dzīvi Eiropas Savienībā, uzzināt jauniešu attīstības iespējas Eiropas Savienībā, kā arī uzzināt kā tiek īstenots integrācijas darbs Latvijā ar mazākumtautību pārstāvjiem. Tieši ar šo mērķi ir ieplānota NVO, izglītības iestāžu un pašvaldības iestāžu apmeklēšana. Iepazīšanās ar mūsu pilsētu sāksies no pašvaldības, kur Domes priekšsēdētāja 1.veitnieks parādīs prezentāciju par mūsu pilsētu. Viesi apmeklēs Daugavpils ukraiņu kultūrizglītības biedrību „Mrija”, kur uzzinās par biedrības darbu Eiropas Savienības dzīves apstākļos, kā arī dalīsies savā pieredzē. Viesu vizītes laikā ir ieplānota arī biedrības „ERFOLG” apmeklēšana. Biedrības „ERFOLG” pārstāvji dalīsies ar viesiem pieredzē jauniešu apmaiņas projektu programmas „ERASMUS+” ietvaros organizēšanā, sadarbībā ar dažādām sabiedriskajām organizācijām. Lai sniegtu viesiem pilnīgu priekšstatu par mūsu internacionālo pilsētu, viņiem tiks organizēta apskates ekskursija pilsētas apkārtnē ar pilsētas vēsturiskās pērles  - Daugavpils cietokšņa apmeklēšanu. 

Biedrība „ERFOLG”

Adrese: Cietokšņa iela 44, Daugavpils

Telefoni: 20371892, 65420019

erfolg@inbox.lv

www.erfolg.lv




Atpakaļ