Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-08-2014

Skolotāji jau gatavi strādāt (VIDEO)


Bērni tikai gatavojas iet uz skolu, bet skolotāji jau strādā, apspriežot konferencēs visus darba jautājumus. Tradicionālā augusta konference notika Daugavpils pilsētas domē. Jaunā mācību gada priekšvakarā ir labas ziņas.
Atklājot konferenci, Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis atgādināja visiem akadēmiķa Lihačova vārdus par to, ka vidusskola audzina cilvēku, bet augstskola dod specialitāti. Pilsētas mērs izteica  pateicību par to,   ka gan vecāki, gan skolēni Daugavpilī ir spējuši saglabāt Daugavpilij raksturīgo starpnacionālo saticību. „Šodien tas ir vēl svarīgāk, nekā bija vakar. Tieši pie mums ir izstrādāta nenovērtējama pieredze – aug paaudze gan ar mīlestību pret savu vēsturisko dzimteni – vai tā būtu Krievija, Baltkrievija vai Polija -, gan apzinoties sevi kā Latvijas pilsoni. Valdības vietā es tieši šo īstas integrācijas pieredzi propagandētu kā piemēru, kam sekot.” – uzsvēra Lāčplēša kungs
Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova iepazīstināja ar situāciju skolās un pirmsskolas izglītības iestādēs. Mūsu skolās strādās 940 pedagogi, 600 – bērnudārzos. Vidējā mēnešalga par vienu slodzi ir 405 eiro. Ministrija plāno paaugstināt atalgojumu, bet piedāvā arī reformas, kuras lielākā pedagogu daļa neatbalsta.
Ar kadriem skolās problēmu nav. Sarežģīta situācija būs pēc 10 gadiem, jo mūsu skolotāju vidējais vecums ir vairāk nekā 50 gadi. Daži skolu direktori aizgāja pensijā. Burtiski jaunā mācību gada priekšvakarā par Krievu vidusskolas direktori tika iecelta Irina Paura.
Jaunā mācību gada priekšvakarā Daugavpils dome apsveic visus skolotājus un skolēnus. Lai viss izdodas!

 

 

 




Atpakaļ