Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

26-08-2014

Ķīnas vēstnieks Jangs Guocjangs apmeklēja Daugavpili (VIDEO)


25. augustā  Ķīnas vēstnieks Jangs Guocjangs  apmeklēja  Daugavpili. Tā ir pirmā viņa  vizīte mūsu pilsētā. Vizīte sākās ar tikšanos Daugavpils Domē. Domes priekšsēdētājam Jānim Lāčplēsim vēstnieks pastāstīja par pirmajiem iespaidiem, atzina, ka Daugavpils ir ļoti zaļa pilsēta un šo vizīti veicinājis arī tas, ka Daugavpilij Ķīnā ir sadraudzības pilsēta Harbina.
Vizītes laikā Ķīnas vēstnieks apmeklēja uzņēmumu „Axon Cable” , jo diplomātu interesēja biznesa vide mūsu pilsētā. Kā atzīmēja uzņēmuma izpilddirektora vietnieks Jans Sankans, „Axon Cable” jau ilgus gadus veiksmīgi sadarbojies ar Daugavpils pašvaldību un plāno šeit tālāko attīstību.
„Perspektīvas mēs vērtējam ļoti pozitīvi. Es domāju, ka mēs strādāsim šeit vēl ilgus gadus un visiem rekomendējam padomāt par investīcijām tieši Daugavpilī”
Vēstnieks arī dalījās iespaidos un uzsvēra, ka Daugavpils ir tāda pilsēta, kur droši var braukt potenciālie Ķīnas investori.
„Eksports no Latvijas uz Ķīnu pēdējo gadu laikā izaudzis par 80% .Mums ir labas attiecības gan valdības līmenī,  gan arī starp uzņēmējiem un tas ir tālāko attiecību  pamats.”
Vēstnieks apmeklēja Ziemeļu rūpniecības zonu, kur tiks radīti visi nepieciešamie apstākļi jaunu uzņēmumu atvēršanai, bija viņš arī Marka Rotko mākslas centrā. Vizītes noslēgumā vēstnieks tikās  ar Daugavpils uzņēmējiem, iestāžu vadītājiem, žurnālistiem. Kā atzīmēja Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis, Ķīnas vēstnieka vizīte bija ļoti produktīva.
Vēstnieks uzskata, ka Latvijā ir 3 centri- Rīga, Ventspils un Daugavpils uz kuriem vēršas Ķīnas uzņēmēju skats. Tagad pamats kontaktiem ir. Tālākais ir atkarīgs no pašiem uzņēmējiem.

 

 

 




Atpakaļ