Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-08-2014

Notika Jāņa Lāčplēša un Uģa Magoņa kopējā preses konference


5.augustā VAS „Latvijas dzelzceļš” svin savu 95 gadu jubileju.  Šim gadījumam bija veltīta preses konference, kas notika atpūtas bāzē pie Vīrogna ezera. Uz žurnālistu jautājumiem atbildes sniedza Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un VAS „Latvijas dzelzceļš” prezidents Uģis Magonis.

Jānis Lāčplēsis atzīmēja, ka apmēram 2300 daugavpilieši strādā darbu, kas saistīts ar dzelzceļu. Alga šeit vidēji ir augstāka, nekā citos uzņēmumos un tā ir garantija stabilitātei un nodrošinātai ģimenei. Tie, kas strādā  dzelzceļā, labi zina, ka no viņu paveiktā darba ir atkarīga ne tikai uzņēmuma attīstība, bet arī cilvēku dzīvības.  Šiem cilvēkiem piemīt liela atbildības sajūta un komandas gars.

Uģis Magonis paziņoja, ka pagājušajā gadā „Latvijas dzelzceļš” saņēma balvu par visefektīvāko uzņēmuma vadīšanu no Latvijas Darba devēju konfederācijas. 2013.gadā uzņēmums nodokļos valsts budžetā bija samaksājis 107,7 miljonus eiro. Kā arī 2013.gadā kravu pārvadājumu apjoms bija 55,8 miljoni tonnas.  Šī gada pirmajā pusē jau ir pārvesta krava vairāk kā 30 miljonu tonnu apmērā.

Žurnālistus interesēja, tas, kā pašreizējā politiskā situācija ietekmē „ Latvijas dzelzceļa” darbu. Uģis Magonis informēja, ka 77 procenti no kopējiem kravas pārvadājumiem ir ogles un naftas produkti no Krievijas. Alternatīvas tādiem kravas pārvadājumiem nav.  Koncerns cenšas nodrošināt tādu pakalpojumu kvalitāti, kura apmierinātu partneri. Uzsvars tiek likts uz kolektīva profesionalitāti.

VAS „Latvijas dzelzceļš” prezidents Uģis Magonis apliecināja, ka Daugavpilī plāno celts vagonbūves uzņēmumu. Projekts tiks īstenots lēnāk nekā bija plānots, bet tas lēnām tiek virzīts uz priekšu.

Sabiedrisko attiecību nodaļa




Atpakaļ