Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

31-07-2014

Sakās projekta realizācija par aktīvās atpūtas zonas izveidošanu Stropos (VIDEO)


Pilsētā veloceliņu skaits kļūst arvien lielāks. Pēc tūrisma infrastruktūras attīstības projekta realizācijas to garums sasniegs 33 kilometrus. Kā norit darbs Stropu mežā, interesējās mūsu filmēšanas grupa.
To, ka mūsu pilsētā veloceliņu skaits palielinās, ir pamanījuši daudzi. Šis transporta veids uzlabo veselību, palīdz ietaupīt naudu un nenodara postu dabai. Protams, tā kā Amsterdamā, mūsu pilsētā izskatās tikai tad, kad notiek velomaratons. Bet arī ikdienā arvien biežāk var sastapt divriteņu cienītājus.
Šodien Daugavpilī kopējais veloceliņu garums sastāda 20 kilometrus, bet jau nākamgad tas sasniegs 33 kilometrus. Uzsākti ERAF projekta „Tūrisma un aktīvās atpūtas infrastruktūras attīstība Daugavpils pilsētā” realizācijas darbi. Tā rezultātā tiks izbūvēta 6 kilometru gara trase, pateicoties kurai Stropu mažaparks kļūs pieejamāks aktīvas atpūtas cienītajiem.
Šī iecere pašvaldībai bija jau sen, bet tikai tagad izdevās aizstāvēt projektu ministrijā. Kopējā projekta vērtība – 1 miljons 143 tūkstoši eiro, gandrīz 70 procentus no šīs summas piešķirs Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Trasi varēs izmantot gan ziemā, gan vasarā kā arī dienā un naktī, jo projekta ietvaros ir paredzēta mūsdienīga apgaismošanas sistēma.
Te varēs trenēties ne tikai velobraucēji un slēpotāji, bet būs iespēja arī mierīgi pastaigāties pa mežu, izbaudot dabu. Piemēram, Skarbovkas kalnā tiks ierīkots skatu laukums. Trase tiks savienota ar  veloceliņu gar Vaiņodes ielu, kas arī būs paplašināta.
Projektu plāno pabeigt jau nākamā gada maijā. Bet ar to Daugavpils kūrorta zonas attīstība nebeigsies.
Projekta mērķis – rosināt Daugavpils iedzīvotājus ievērot veselīgu dzīves veidu. Iespējas tiek dotas – pārējais ir atkarīgs tikai no mūsu pašu vēlēšanās.
Projekta realizācijas termiņš ir līdz 2015.gada 15.jūlijam.

 

 

 




Atpakaļ