Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

28-07-2014

Izskanēja Latgales novada XIII Senioru dziesmu un deju festivāls (VIDEO)


Gandrīz 900 dejojoši un dziedoši seniori no visiem Latgales novadiem 26.jūlijā pulcējās Daugavpilī 13 novada  Senioru dziesmu un deju  festivālā. Koncertu  apmeklētājus, pārsteidza ne tikai šo cilvēku talanti, bet arī neizsmeļams optimisms un uzticība Latgales novada tradīcijām.
Festivāls sākās ar  Latgales reģionālās pensionāru apvienības  deju un vokālo kolektīvu koncertu Vienības laukumā. Vēlāk svinīgā pieņemšanā visu kolektīvu vadītāji saņēma pateicības rakstus.
Bet ne jau pateicības rakstu dēļ cienījama vecuma  cilvēki ikdienā iet uz mēģinājumiem,  piedalās koncertos. Viņiem ir cita motivācija. Piemēram, folkloras kolektīva „Dzīsma” dalībnieki  ne tikai paši dzied un dejo, bet iesaista savus  bērnus un mazbērnus. Pateicoties tam tagad ir izveidojies bērnu kolektīvs „Dzīsmite”.
Daugavpils jau otro reizi uzņem Senioru dziesmu un deju festivālu. Organizatorus pārsteidza ne tikai pieteikumu skaits, bet žanru daudzveidība, kurus pārstāvēja festivāla dalībnieki.
Svētku gājienā pa Rīgas ielu piedalījās  visu Latgales novadu pārstāvji. Turklāt festivālā tika pārstāvēti ne tikai  latviešu kolektīvi, bet  arī krievu, baltkrievu, poļu, ukraiņu. Ar apsveikuma vārdiem pie viņiem vērsās Daugavpils domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.
 Festivālu organizēja Latgales pensionāru apvienība. Tās vadītāja Zofija Zujeva pateicās gan dalībniekiem, gan organizatoriem.
Lielkoncertā  Olimpiskajā centrā kopā ar  labākajiem  radošajiem  kolektīviem piedalījās solisti Dainis Skutelis un Andris Baltacis.
Un kas tad tālāk? Protams, nākošais festivāls. Pēc gada tas notiks Dagdā.

 

 




Atpakaļ