Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

27-06-2014

Daugavpilī reģistrēts 100 000-šais bezmaksas WiFi lietotājs


Jūnijā Daugavpilī reģistrēts Lattelecom publiskā bezvadu interneta 100 000-šais lietotājs un tam par godu Lattelecom kopā ar Daugavpils domi Skulptūru laukumā atklāja septīto WiFi soliņu. Daugavpilī bezmaksas WiFi teritorija tika atklāta 2013.gada jūlijā un gada laikā WiFi punktu skaits ir gandrīz dubultojies, šobrīd pilsētas iedzīvotājiem un viesiem pieejami vairāk nekā 120 bezmaksas WiFi punkti.

Gada laikā Daugavpils iedzīvotāji kļuvuši par aktīviem bezmaksas WiFi lietotājiem, jo vairāk nekā 120 pieejamos punktus ik dienu izmanto vairāki desmiti pilsētas iedzīvotāji un viesi. Iecienītākās Lattelecom free WiFi izmantošanas vietas ir TC Solo, ēdināšanas iestāde Hesburger (Rīgas ielā 55) un TC Ditton Nams, kur pēdējā mēneša laikā lietotāju skaits sasniedzis 500. Pieejamo WiFi internetu iecienījuši arī skolēni un sportisti, kas bezvadu interneta priekšrocības izmanto Daugavpils Krievu vidusskolā – licejā un Daugavpils Olimpiskajā centrā.

“Gada WiFi lietošanas statistika apliecina, ka Daugavpils ir WiFi lielpilsēta. Arī pērn uzstādītais Marka Rotko mākslas centra WiFi soliņš iedzīvotāju vidū izpelnījies popularitāti, jo salīdzinot ar pirmajiem tā pastāvēšanas mēnešiem, lietotāju skaits ir pieaudzis pat trīs reizes. Liels paldies jāsaka Daugavpils pašvaldībai, kas ir ieinteresēta saviem iedzīvotājiem nodrošināt interaktīvu vidi, turklāt pastāvīgi to pilnveido, katru gadu atklājot jaunas WiFi zonas,” stāsta Elīna Abika, Lattelecom Privāto klientu daļas direktore.

„Daugavpilij ir svarīgi iet laikam līdzi un piedāvāt iedzīvotājiem jaunākās tehnoloģijas. Tas viss padara pilsētu pievilcīgu gan tūristiem, gan investoriem. Bezmaksas WiFi paplašina arī pašu pilsētnieku iespējas, padara dzīvi ērtāku, bet pats galvenais, tas piesaista jauniešus, kas ir pilsētas nākotne. Man ir liels prieks, ka šis pakalpojums Daugavpilī ir ļoti pieprasīts,” uzsver Daugavpils Domes priekšsēdētāja 1. vietnieks Jānis Dukšinskis.

Līdz šim Lattelecom atvēris vairāk nekā 3700 bezmaksas WiFi punktu visā Latvijā, tostarp 21 slimnīcās, 165 mācību iestādēs, Latvijas lielāko pilsētu laukumos, parkos un citās brīvdabas vietās. Tajos ietilpst publiskie Lattelecom-free bezvadu interneta punkti un tie, kas atklāti sadarbībā ar tādiem uzņēmumiem kā Statoil, SEB, DNB, Nordea, Atlētika un daudziem citiem.

Kā pieslēgties bezmaksas WiFi visā Latvijā?

Patlaban WiFi punktu saraksts ir pieejams www.WiFi.lv un www.1188.lv, kur atsevišķi atrodami bezmaksas punkti. Katrs punkts sniedz tādu interneta ātrumu, kas ļaus lejupielādēt attēlus, fotoattēlus, filmas un citus failus bez ierobežojumiem. Lai lietotu Lattelecom bezmaksas WiFi interneta publiskās piekļuves vietās, lietotājam savā viedierīcē jāizvēlas Lattelecom free tīkls un jāatver interneta pārlūka programma. Pēc mirkļa pārlūkprogrammā atvērsies WiFi mājas lapa ar iespēju pusstundu lietot internetu bez ierobežojumiem, pirms tam noskatoties 15 sekunžu īsu informatīvo ziņojumu. Lai atjaunotu interneta piekļuvi, lietotājam būs jāatkārto iepriekš minētās darbības. Jautājumu vai neskaidrību gadījumā ikviens var vērsties pie Lattelecom servisa, sazinoties pa tālruni 177.

Papildu informācija:

Līga Bite

Lattelecom Sabiedrisko attiecību projektu vadītāja

Tālr.: 67055740 / 29109944

E-pasts: liga.bite@lattelecom.lv

www.lattelecom.lv 

www.piesledzieslatvija.lv

www.Twitter.com/Lattelecom 

www.Facebook.com/Lattelecom 

www.Draugiem.lv/Lattelecom 

www.flickr.com/photos/lattelecom/




Atpakaļ