Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

03-06-2014

Latgales centrālā bibliotēka uzdāvināja pilsētai jaunu elektronisko resursu (VIDEO)


Dzimšanas dienā katrs cenšas uzdāvināt jubilāram unikālu dāvanu. Latgales centrālās bibliotēkas dāvana pilsētai ar māju sajūtu tieši tāda. 3. jūnijā tika prezentēta jauna datubāze „Daugavpils Baznīckalns”. Tā ir vieta, kur netālu viens no otra atrodas četru konfesiju baznīcas: katoļu, vecticībnieku, pareizticīgo, luterāņu.  Daugavpils Baznīckalns viena no visapmeklētākajiem tūristu objektiem  mūsu pilsētā. Tas ir Daugavpils simbols, Daugavpils ievērojama vieta. 
Prezentācijas pasākumā piedalījās garīdznieki, Daugavpils muzeja speciālisti, pašvaldības pārstāvji, Daugavpils universitātes zinātnieki – visi, kas palīdzēja izveidot jauno resursu. Gada garumā bibliotēkas darbinieki dažādos avotos rūpīgi savāca ziņas par baznīcām.
Elektroniskajā resursā ietilpst Baznīckalna vēsture,  baznīcu arhitektūras un interjera  apraksts, garīdznieku biogrāfijas, fotogrāfijas.
Datu bāze  adresēta visiem, kam interesē pilsētas vēsture.  Jauns resurss  pieejams latviešu un krievu valodās jau no 3. Jūnija Latgales Centrālās bibliotēkas mājas lapā internetā   www.lcb.lv

 

 

 

 

 

 




Atpakaļ