Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

02-06-2014

Vasaras sociālās rehabilitācijas programmas ir atklātas


2. jūnijā daudzās Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes struktūrvienībās notika vasaras sociālās rehabilitācijas programmu atklāšana. Programmas tika izveidotas dažādam SLP klientu grupām: tie ir Sociālās mājas un bērnunama - patversmes “Priedīte” bērni, Dienas aprūpes centra personām ar garīga rakstura traucējumiem klienti, Sociālās patversmes Šaurā ielā 23 klienti, bezdarbnieki, vecāki no sociālā riska ģimenēm un citi. Vasaras programmu mērķi- klientu dzīves kvalitātes uzlabošana, viņu iemaņu un talantu attīstība , sociālās integrācijas veicināšana. Tas īpaši attiecās uz bērniem, jo vasaras sociālās rehabilitācijas programmas nodrošina viņiem lietderīgu vasaras brīvdienu pavadīšanu, bērnu interešu prioritāti.

Vasaras sociālās rehabilitācijas programmas atklāšana notika 2. jūnijā bērnunamā - patversmē “Priedīte”. Tajā piedalījās Sociālo lietu pārvaldes vadītāja Benita Siliņa. “Priedītes” vadītāja Ludmila Smikova pastāstīja, ka pasākumu palīdzēja organizēt bērnu-jauniešu centra “Jaunība” kolektīvi un darbinieki, ka arī sponsori. Svētku pasākumā ietvaros notika burbuļu flešmobs, iluzionistu uzstāšanās, ansambļa “Benefiss” (vad. J.Tomingasa) uzstāšanās, zīmējumu konkurss „Pasaule bērna acīm” un daudzās citas interesantas un neaizmirstamās aktivitātes “Priedītes” audzēkniem. Bija arī sponsoru dāvanas: picas , konfektes un cepumi.

Sociālo lietu pārvalde  jau daudzus gadus pilsētas iedzīvotājiem, kam ir bērni ar īpašām vajadzībām, piedāvā vasaras sociālās rehabilitācijas programmu  Dienas aprūpes centrā personām ar garīga rakstura traucējumiem Arhitektu 21. Dotā programma sevi rekomendēja ļoti pozitīvi, jo katru gadu tiek piedāvāts kaut kas jauns, interesants un līdz ar to pieprasījums pieaug.

Šogad Dienas centrs piedāvā sociālās rehabilitācijas programmu  „Esam kopā”,  un to apmeklēs 15 bērni ar īpašām vajadzībām. Lai īstenotu doto programmu un bērniem atpūta būtu par prieku , Dienas centrā ir sagatavotas spēļu, atpūtas un aktīvo nodarbību zāles, kā arī ierīkots laukums nodarbībām un atpūtai svaigā gaisā. Lai bērni ne tikai atpūstos, bet arī attīstītu savas radošās, intelektuālās un fiziskās spējas tika iegādātas dažādas attīstošās spēles, ierīces sīkās motorikas attīstībai, speciāli vingrošanas rīki un daudz kas cits. 2014. gada 2. jūnijā Sociālās rehabilitācijas vasaras programmu «Esam kopā» atklāja SLP vadītājas vietniece A. Pastuhova, piedalījās bērnu vecāki. Koncertu ieskandināja ansamblis „Sarma”,  saviem jaunākajiem draugiem dziesmas un dejas uzdāvināja pieaugušie klienti

No 2014.gada 02.jūnija Sociālajā patversmē arī turpināsies „Sociālās atstumtības riska grupu motivācijas programma”, kurā piedalās Sociālās patversmes klienti.Programmas  mērķis ir motivēt sociālās patversmes klientus  iesaistīties sabiedriskajā dzīvē un atgriezties darba tirgū. Šīs mērķa grupas izglītības un darba pieredzes līmenis ir zems. Tomēr sociālā ziņā relatīvi drošais statuss pirms darba zaudēšanas, zems izglītības līmenis, salīdzinot ar citām bezdarbnieku kategorijām, ir iemesls izteiktākai pāri nodarījuma sajūtai un aizvainojumam pret visu sabiedrību. Tāpēc viņiem  īpaši svarīgs atbalsts, lai atgūtu ticību saviem spēkiem, ko nodrošinās programmas galvenās aktivitātes: grupu darbi, psihologa konsultācijas, sociālā darbinieka konsultācijas, astrologa nodarbības, fitoterapija, ārsta–narkologa nodarbības,  datoru nodarbības un lekcijas par lietišķo etiķeti, informatīvās tikšanās pašvaldību iestādēs, ekskursijas uz SIA”Axon Cable”, Marko Rotko muzeju.

Vasaras sociālās rehabilitācijas programmas atklāšana notika arī Sociālajā mājā Šaurā ielā 28.

Informāciju sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sociālo lietu pārvaldes galv. speciālists starptautiskās sadarbības un sabiedrisko attiecību jautājumos Marina Gorkina.




Atpakaļ