Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-05-2014

Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji tikās ar Daugavpils uzņēmējiem (VIDEO)


Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras pārstāvji Daugavpils domē  tikās ar vietējiem uzņēmējiem. Tikšanās tēma – kā izveidot reģionā labvēlīgu vidi biznesam.
 Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības palāta  tika dibināta 1934. gadā. Tās  uzdevums bija pārstāvēt šo nozaru intereses valsts un pašvaldību iestādēs un starptautiskā līmenī. Šodien šī organizācija saucās Tirdzniecības un rūpniecības kamera. Padome, kuras sastāvā ir dažādi ekonomikas nozares speciālisti, turpina tradīcijas.  Viņi iniciē piedāvājumus, kuri palīdz risināt problēmas.
Viens no sāpīgiem punktiem mūsu ekonomikā ir nevienmērīga attīstība galvaspilsētā un reģionos. Piemēram, komercuzņēmumu īpatsvars  mums par vienu trešdaļu mazāks nekā Latvijā kopumā. Latgalē ar katru gadu ražošanas produkcijas daudzums samazinās. Kā izmainīt situāciju?  Samazināt nodokļus? Kā tādā gadījumā  maksāt pensijas? 
Daugavpils pilsētas priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis uzsvēra, ka ļoti svarīgi izveidot atvieglojumus tiem uzņēmējiem, kuri piedāvā pirmo darba vietu absolventiem. Pašvaldība var samazināt tikai nekustama īpašuma nodokli, bet tas nav pietiekoši.
Šodien vairākumam uzņēmēju Eiropas projekti nav sasniedzami, tādi kuru mērķis ir jaunu tehnoloģiju ievešana.
Pirmais solis ir informācijas sniegšana par tiem  projektiem, kuros var piedalīties uzņēmēji, tajā skaitā par mācībām, personāla sagatavošanu, jaunu darba rīku piegādi.
Jau tagad uzņēmēji var saņemt plašu informācijas klāstu Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras Dienvidlatgales nodaļā.
Un vēl viens tikšanās rezultāts. Uzņēmēji gatavi ne tikai konkurēt, bet arī apvienoties, lai aizsargātu savas intereses visos varas līmeņos.

 

 

 




Atpakaļ