Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-04-2014

Tautas teātris „Iskateļ” atzīmēja savu 50 gadu jubileju (VIDEO)


Ar savdabīgu maratonu atzīmēja Tautas teātris „Iskateļ” savu 50. dzimšanas dienu. Aprīlī katru nedēļu Kultūras pilī notika izrādes, bet 26. datumā,  jubilejas vakarā teātra trupas dalībniekus godināja skatītāji, draugi, Domes vadības pārstāvji, kultūras darbinieki.  Aktierus apbalvoja ar Daugavpils domes un Kultūras ministrijas  goda rakstiem un pateicībām.
„Iskateļa” jubileja tas ir ne tikai Daugavpils kultūras dzīves, bet arī Latvijas mēroga notikums. Tas ir vienīgais Latvijā krievu  tautas teātris, kurš nepārtraukti strādā tik ilgu laiku. Teātrim ir sava unikāla scenogrāfijas tradīcija: no dekorācijām režisors izmanto tikai galdus un krēslus. Ar tās palīdzību Jurijam Losevam izdevis uzvest gan klasiskus, gan modernus iestudējumus. Teātrim ir vairāk nekā 70 uzvedumi, daudz apbalvojumu republikas un starptautiskos konkursos. Daudzi aktieri spēlē šeit 10, 20,30 gadus, bet pats pieredzes bagātākais   ir Vladimirs Matvejevs, kurš teātrī jau 40 gadus. Bet „Iskateļ” ir arī bagāts ar jauniem aktieriem un viņus vieno vēlme izzināt sevi un priecēt skatītājus.
Kolektīvs  joprojām meklējumos un tie sola teātrim ilgu, veiksmīgu un radošu dzīvi. Tagad „Iskateļ” gatavojas prezentēt Daugavpils pilsētu Amatieru teātru festivālā, kas notiks jūlijā Ventspilī.

 

 




Atpakaļ