Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

28-04-2014

Būvniecības līguma noslēgšana projekta „Ūdenssaimniecības attīstība Daugavpilī, III kārta” ietvaros


     Šī gada  24.aprīlī starp SIA „Daugavpils ūdens” (Pasūtītājs) un SIA „EVICON” (Uzņēmējs) tika parakstīts projektēšanas un būvdarbu līgums „Ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu paplašināšana un rekonstrukcija saskaņā ar FIDIC iekārtu piegādes un projektēšanas – būvniecības darbu līguma noteikumiem (Dzeltenā grāmata)”, kurš tiks īstenots Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta „Ūdenssaimniecības attīstība Daugavpilī, III kārta” ietvaros.

   Šī līguma ietvaros paredzēts izbūvēt ap 1,4  km jaunu ielas ūdensapgādes tīklu Jaunās Forštadtes mikrorajonā un ap 3 km pašteces kanalizācijas tīklu Daugavpils pilsētas 3 rajonos.

   Jauni ūdensvada tīkli tiks izbūvēti Jaunās Forštadtes mikrorajonā (pa Arendoles, Vidzemes, Līksnas, Cīruļu, Skostu, Ceru un  Tirzas ielām),   

  Savukārt,  kanalizācijas tīklu  paplašināšana paredzēta 3 pilsētas rajonos:

  • Jaunās Forštadtes mikrorajonā (pa Līksnas, Skostu, Cīruļu, Ceru, Liko, Arendoles, Aveņu un Zeltkalna ielām ar kopējo garumu ap 2,2 km );
  • Cēsu ielas rajonā (posms ap 0,5 km garumā);
  •  Gajokas mikrorajonā (pa Fabrikas un Dzelzceļu ielām) ap 0,3 km garumā.

    Šī līguma ietvaros paredzēto darbu apjomu (uzņēmēja uzdevums gan projektu izstrādāšana, gan būvniecības darbu izpilde) nepieciešams pabeigt 13 mēnešu laikā. Akceptētā līguma summa (bez PVN) ir 575 500 EUR.

      Projekts „Ūdenssaimniecības attīstība Daugavpilī, III kārta” ar kopējo vērtību ap 25 milj. EUR (no kuriem 14,7 milj. EUR ir Kohēzijas fonda līdzekļi) tiek realizēts no 2011.gada ar mērķi uzlabot ūdens un kanalizācijas pakalpojumu kvalitāti Daugavpils pilsētā atbilstoši Eiropas Savienības prasībām un nodrošināt centralizēto ūdensapgādes un kanalizācijas pakalpojumu pieejamību lielākam pilsētnieku skaitam, galvenokārt, privātā sektora iedzīvotājiem.  Šim mērķim Daugavpils 7 mikrorajonos  tiks izbūvēti un rekonstruēti ap 90 km ūdensapgādes un kanalizācijas tīklu (aptuveni 20% no pašlaik visiem ekspluatācijā esošajiem tīkliem), kas turpmāk ļaus ap 1400 mājsaimniecībam pieslēgties pie ūdensapgādes sistēmas un ap 2000 mājsaimniecībam – pie kanalizācijas sistēmas. Visu paredzēto būvdarbu apjomu plānots izpildīt līdz 2015.gada jūnijam 9 būvlīgumu ietvaros. Uz doto brīdi, ieskaitot augstāk minēto, noslēgti jau 8 būvlīgumi, no kuriem 5 atrodas būvniecības stadijā un tiks pabeigti jau šogad, vēl 2 līgumu ietvaros uzņēmēji veic tehnisko projektu izstrādi un vasarā gatavojas uzsākt būvdarbu veikšanu. Aktuālā informācija par projekta gaitu ir atrodama SIA „Daugavpils ūdens” mājas lapā – www.daugavpils.udens.lv )

_________________________________________________________________________________

 

 projektu „Ūdenssaimniecības attīstība Daugavpilī, III kārta” līdzfinansē Eiropas  Savienība.

FInansējuma saņēmējs šī projekta ietvaros ir SIA „DAUGAVPILS ŪDENS”. 

PROJEKTA ADMINISTRATĪVās, FINANŠU UN TEHNISKās VADĪBas uzraudzību NODROŠINA lr viDES AIZSARDZĪBAS UN REĢIONĀLĀS ATTĪSTĪBAS MINISTRIJA.

 

Ieguldījums Tavā nākotnē!




Atpakaļ