Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-06-2011

Tiek risināts Cietokšņa apsardzes jautājums


Daugavpils cietoksnī ir ļoti aktuāls apsardzes jautājums, jo šobrīd šim unikālajam objektam ir pilnīgi brīva piekļūšana.

Jau ir panākta vienošanās ar policiju par pastiprinātu patrulēšanu cietokšņa teritorijā, bet tas ir par maz. Cietokšņa pārvaldnieks Jānis Dukšinskis skaidroja, ka aktuālākais ir cietokšņa vārtu apsardzes jautājums, kas jārisina visātrāk, bet tas no pašvaldības prasīs vismaz pusotru tūkstoti latu mēnesī. Vēl viens jautājums, kas jāatrisina, lai nodrošinātu kārtību cietoksnī- uzturēšanās noteikumu izstrāde. Daugavpils cietoksnī tādu noteikumu nav, lai gan citos līdzīgos objektos uzturēšanās noteikumi pastāv.

Tas ir aktuāli tāpēc, ka cilvēki brīvi pārvietojas pa cietoksni, izved, piemēram, akmeņus, citus priekšmetus, uzskatot tos par nevienam nepiederošiem. Cietoksnī ir jānodrošina kārtība, lai saglabātu vērtības, kas jau restaurētas, kas tikai gaida savu kārtu un tiks iekonservētas.

Jāpiebilst, ka neskatoties uz lieliem rekonstrukcijas darbiem cietoksnī, tūristu interese par šo objektu ir liela. Jānis Dukšinskis pastāstīja, ka dienā vidēji ir 4 ekskursijas, daudz brauc individuāli apmeklētāji, kuriem arī jāpalīdz izzināt šo pieminekli, tāpēc nesen restaurētajā ūdenstornī, kur izveidots informācijas un tūrisma centrs, notiek aktīva darbība.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ