Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-11-2013

Daugavpili apmeklēja satiksmes ministrs Anrijs Matīss


Satiksmes ministra vizīte Daugavpilī sākās ar Daugavpils profesionālās skolas apmeklējumu.  Kopā ar ministru ieradušies arī VAS „Latvijas valsts ceļi” valdes priekšsēdētājs Jānis Lange un VAS „Latvijas dzelzceļš” valdes priekšsēdētājs Uģis Magonis. Daugavpils Domē viesus uzņēma Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe.

Tikšanās laikā apsprieda Daugavpils satiksmes infrastruktūras modernizācijas projektu gaitu un runāja par nākotnes plāniem. Satiksmes ministrs izklāstīja savu redzējumu, Daugavpils mērs stāstīja par pilsētas prioritātēm.

Satiksmes ministrs Anrijs Matīss uzsvēra, ka Daugavpils Domei ir ļoti labs redzējums par transporta infrastruktūras turpmāko attīstību, kā arī ir daudz interesantu un vērā ņemamu ideju arī valsts mērogā, kā pilnveidot satiksmi, jo Daugavpils ir ļoti liels transporta mezgls.

Tikšanās laikā runāja arī par iespējam attīstīt Daugavpils lidostas projektu. Satiksmes ministrs Daugavpils lidostas nepieciešamību nenoraida, bet šobrīd šāda projekta virzībai iespēju vēl nav. Viņa redzējums ir, ka projektu ir jādala posmos un pakāpeniski jārealizē, tad arī investors atradīsies, kas būvēs terminālu un nodrošinās pārvadājumus. Ministrs atzina, ka ģeogrāfiskā ziņā šī projekta īstenošana ir svarīga.

Bija apspriests jautājums arī par tramvaju piegādes problēmām. Satiksmes ministrijas nostāja ir tāda, ka abām pusēm ir strikti jāievēro līguma nosacījumi.

Pēc tikšanās Daugavpils Domē, Lāčplēša kungs aicināja viesus apmeklēt Daugavpils autotransporta mezglu un dabā iepazīties ar vietām, kur plāno realizēt šī vērienīgā projekta nākamo kārtu. Pagaidām runa ir par 1. posmu, kam jāatrisina daudzās problēmas, kas saistās ar dzelzceļa pārbrauktuvēm. Tam nepieciešami  15 miljoni latu un realizācija varētu notikt 4 gadu laikā.

Runājot par piebraucamajiem ceļiem Daugavpilij, VAS „Latvijas valsts ceļi” valdes priekšsēdētājs Jānis Lange informēja, ka posmā Rēzekne – Daugavpils nākamgad remontēs vienu ceļa posmu, posmā Rīga – Daugavpils vairāki posmi tiks rekonstruēti no 2015. gada, posmā, kas ved uz Lietuvas robežu, darbus plānots sākt ar 2015. gadu.

Daugavpils mērs Jānis Lāčplēsis izteica lielu pateicību satiksmes ministrijai un VAS „Latvijas dzelzceļš” arī par ieinteresētību sporta attīstībā un lielo atbalstu sporta aktivitātēm Daugavpilī. Lāčplēša kungs cer, ka šī veiksmīgā sadarbība turpināsies.

Daugavpils Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ