Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

29-10-2013

Pia Lohere: «Vēlos iepazīt Latviju!»


 

Nu jau ir pagājušans dažas dienas no brīža, kad mūsu pilsētā, biedrībā «ERFOLG» no Vācijas pilsētas Alcenavas ieradās jauna Eiropas brīvpratīgā – Pia Marija Lohere. Mēs nolēmām uzdot viņai dažus jautājumus, lai iepazīstinātu ar viņu visus interesentus, kas seko līdzi mūsu biedrības dzīvei.

Erfolg: Pia, kā tu uzzināji par brīvpratīgā darba programmu «Youth in Action»? Kāpēc tu nolēmi piedalīties šajā programmā?

Pia: Par brīvprātīgā darba programmu es uzzināju pasākumā „Informācijas dienas”, kas regulāri tiek organizēts manā pilsētā. Tieši šajā pasākumā man paziņoja par iespēju aizbraukt uz ārzemēm ar šīs programmas palīdzību. Tas bija vienu gadu atpakaļ, bet es nolēmu aizbraukt tikai tagad, pēc skolas absolvēšanas.

E: Kāpēc tu izvēlējies tieši Latviju un tieši Daugavpili? Kādi tev bija varianti?

P: Es jau pašā sākumā gribēju aizbraukt kaut kur uz ziemeļiem. Es nosūtīju pieteikumus uz 18 valstīm, bet rezultātā es izvēlējos tieši Latviju, jo kā izrādījās šī valsts atrodas ļoti tuvu Vācijai, bet es par Latviju gandrīz neko nezināju. Turklāt, šeit ir labi laika apstākļi un smuka daba.

E: Kādi ir tavi pirmie iespaidi par mūsu valsti un par mūsu pilsētu?

P: Latvijas valsti kopumā es vēl nepaspēju apskatīt, tāpēc ka uzreiz no lidostas es devos uz Daugavpili. Kas attiecas uz Daugavpili... Šeit man patīk - daudz veco, skaisto māju, ļoti tīri un plaši.

E: Bet kādi ir tavi iespaidi par mūsu biedrību?

P: Biedrību es arī vēl maz pazīstu, bet pēc pirmā iespaida, spriežot – ļoti simpātiski, šeit ir patīkami cilvēki. Man liekas, ka šeit es varēšu izrādīt savu radošumu.

Atsevišķi gribu atzīmēt, ka mani ieinteresēja vietējās valodu attiecības. Viss tiek rakstīts latviešu valodā, oficiālā valoda - arī latviešu, bet lielākā daļa cilvēku runā krievu valodā.

E: Ko tu vari un gribi sniegt  biedrībai «Erfolg»?

P: Es gribu iepazīstināt Daugavpils iedzīvotājus ar vācu valodu un ar savas tautas kultūru, ar dažādiem svētkiem, kuri notiek mana mājā un nezināmi šeit. Piemēram, pavisam drīz notiks Svētā Martina diena, kad cilvēki staigā pa ielām ar papīru lukturīšiem un dzied dziesmas.

E: Bet ko tu gribētu iegūt no darba biedrībā ?

P: Protams, jaunus iespaidus, interesantas iepazīšanās. Es gribu uzzināt vairāk par Latviju, iemācīties krievu valodu, gribētu iemācīties arī latviešu valodu.

E: Pastāsti, lūdzu, kaut ko par sevi, par saviem vaļaspriekiem.

P: Man ļoti patīk lielas, draudzīgas kompānijas.  Man patīk zīmēt gan ar zīmuļiem, gan ar krāsām, peldēt. Es nopietni nodarbojos ar mūziku un gandrīz profesionāli spēlēju flautu, kā arī jau dažus gadus apgūstu ģitārspēli. Mans nākamais mērķis ir iemācīties spēlēt klavieres.

E: Paldies par interviju!

P: Es ceru, ka mans darbs sniegs ieguldījumu biedrības attīstībā  un saņemšu pozitīvu pieredzi!

Savukārt mēs novēlēsim Pia veiksmi, un aicinām visus interesentus apmēklēt vācu valodas un angļu valodas diskusiju klubus un citus pasākumus, kas notiks biedrībā «Erfolg», lai tuvāk iepazītos ar Pia.

       

Biedrība „ERFOLG

Adrese: Daugavpils, Cietokšņa 44

Telefons: 20371892, 65420019

erfolg@inbox.lv

www.erfolg.lv




Atpakaļ