Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

22-10-2013

Kultūras pilī skatāma izstāde „Eiro – mūsu valūta”


No 22. oktobra ikviens interesents ir aicināts uz bezmaksas izstādi „Eiro – mūsu valūta” Daugavpils Kultūras pilī. Daugavpilī izstāde būs apskatāma līdz 29. novembrim gan darbdienās, gan nedēļas nogalēs. Izstādes svinīgajā atklāšanā piedalījās EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka, Finanšu ministrijas pārstāve Arina Andreičika, Daugavpils Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis.

Izstādes atklāšanā videouzrunā klātesošos sveica finanšu ministrs Andris Vilks. Viņš uzsvēra, ka gandrīz puse Latvijas iedzīvotāju ir lietojusi eiro, bet pārējiem tas būs jauns sākums. Šīs izstādes galvenais uzdevums ir dot iespēju cilvēkiem iepazīt eiro, atpazīt šo naudu un neapjukt.

EK pārstāvniecības Latvijā vadītāja Inna Šteinbuka apsveica visus ar to, ka jau ar jauno gadu Latvija pievienosies eirozonai. Latvija būs 18. no 28 ES valstīm, kas pievienosies eirozonai. Viņa uzsvēra, ka eiro ir stabilitātes garants, bet tas nenozīmē, ka jau janvārī mēs sāksim dzīvot labāk un vairs nebūs problēmu.

Jānis Lāčplēsis savā uzrunā atzina, ka nav laika vairs diskutēt par eiro ieviešanu, ir jāstrādā, lai process būtu pēc iespējas mazāk sāpīgs iedzīvotājiem. Lāčplēša kungs uzskata, ka viņa, kā pašvaldības vadītāja galvenais uzdevums ir darīt visu, lai cilvēki justos droši, lai maksimāli likvidētu neērtības, kas būs saistītas ar eiro ieviešanu. Viņš uzsvēra, ka tikai no mums visiem ir atkarīgs- vai tās iespējas, ko paver eiro ieviešana tiks izmantotas.

Izstādē īpaši tiek gaidītas skolēnu grupas gan klašu ekskursijās, gan mācību stundu rīkošanai par eiro, Eiropas Savienību un citiem jautājumiem. Izstādi Rīgā apmeklēja vairāk nekā 2000 apmeklētāju, to vidū vairāki desmiti skolu klašu no visas Latvijas.

„Kā uz eiro monētām nonāca Latvijas sudraba pieclatnieka tautumeitas attēls?”, „Kāpēc eiro banknotes izgatavotas no kokvilnas?”, „Ja visas eiro banknotes saliktu vienu aiz otras, cik reizes tās “apietu” apkārt zemeslodei?” ir vien daži no jautājumiem, uz kuriem saistošā veidā var gūt atbildes ikviens izstādes apmeklētājs. Saturiski un vizuāli bagātīgā izstāde ir visaptverošs uzziņas avots gan pieaugušajiem, gan vērtīgs mācību līdzeklis skolām un augstskolām. Izstādē padomāts arī par pašiem mazākajiem apmeklētājiem, kas bērnu stūrītī eiro var iepazīt ar izzinošu spēļu palīdzību.

Izstāde būs atvērta apmeklētājiem no 22. oktobra  un apskatāma līdz 29. novembrim Daugavpils Kultūras pilī. Izstādes darba laiks Daugavpilī: darba dienās ir no 10:00 līdz 19:00, brīvdienās no 11:00 līdz 16:00. Ieeja izstādē ir bez maksas. Klašu grupas ir aicinātas ekskursijas un mācību stundu noturēšanu pieteikt iepriekš pa izstādes informatīvo tālruni 28300095.

Domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.




Atpakaļ