Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

30-09-2013

Domes vadība tikās ar sabiedrisko organizāciju padomi „Varavīksne”


Starptautiskās veco ļaužu dienas priekšvakarā Daugavpils sabiedrisko organizāciju padome „Varavīksne” pulcējās uz pirmo sēdi pēc vasaras atpūtas. Uz sēdi bija uzaicināta arī Domes vadība. Ar pensionāru un invalīdu biedrību pārstāvjiem tikās Domes priekšsēdētājs Jānis Lāčplēsis un viņa vietnieks Pēteris Dzalbe.

Padomes priekšsēdētāja Anna Cipkina iepazīstināja ar padomes darbu. Padome „Varavīksne” apvieno 19 pensionāru un invalīdu organizācijas, kurās apvienojušies vairāk ka 4 tūkstoši pilsētnieku. Padomes galvenais uzdevums ir sociālās spriedzes mazināšana un sadarbība ar pašvaldību.

Daugavpils Domes priekšsēdētājs  Jānis Lāčplēsis izteica prieku tikties ar sabiedrisko organizāciju vadītājiem. Daudzus no viņiem labi pazīst, jo šie cilvēki ir devuši nenovērtējamu ieguldījumu Daugavpils attīstībā. Izmantojot izdevību, Jānis Lāčplēsis apsveica klātesošos Veco ļaužu dienā. Viņš uzsvēra, ka šīs svētku dienas galvenā  misija ir cieņa pret senioriem un godpilna sabiedrības attieksme pret viņu vēlmēm.

Jānis Lāčplēsis informēja par aktualitātēm uz šo brīdi. Viena no vairāk izsaukušajām jautājumus ir eiro ieviešanas tēma. Mērs apliecināja, ka noapaļošana būs tikai sociālās palīdzības saņēmēja interesēs.

Jānis Lāčplēsis novēlēja stipru veselību. Viņš atzina, ka visas problēmas nespēs atrisināt uzreiz. Galvenā no tām ir bērnu un mazbērnu aizbraukšana. Bet pašvaldība dara visu iespējamo. Vienīgā iespēja ir liels būvobjekts Latgales reģionā, kas nodrošinātu ar darbu daudz cilvēku. Tādu iespēju dotu Daugavpils HES projekta uzsākšana. Tam ir bijis smags liktenis, bet ja izdotos to uzsākt, daudzas problēmas atrisinātos. Arī lidostas projekts nav aizmirsts, notiek pastāvīgs darbs ar valdību. Arī piektdien, kad Daugavpilī viesojās finanšu ministrs Andris Vilks, lidostas jautājums tika aktualizēts un bija saņemts atbalsts.

Sabiedrisko organizāciju pārstāvjiem bija iespēja uzdot Domes vadībai jautājumus. Tie skāra visdažādākās jomas- pilsētas infrastruktūru, pabalstus, par iespēju rīkot dažādas aktivitātes tuvāk iedzīvotājiem- mikrorajonos. Domes priekšsēdētāja vietnieks Pēteris Dzalbe akcentēja uzmanību uz to, ka šobrīd tiek strādāts, lai maksimāli pietuvinātu sociālo palīdzību un pakalpojumus iedzīvotājiem. Tāpēc notiek darbs pie specialu sociālās palīdzības centru izveides mikrorajonos.

Jānis Lāčplēsis uzsvēra, ka sabiedriski aktīvu cilvēku viedoklis pašvaldībai ir ļoti svarīgs, viņu padoms vienmēr ir vērtīgs, tāpēc sadarbība turpināsies un pašvaldība  uzklausīs un palīdzēs sabiedriskajām organizācijām.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ