Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

30-05-2011

14. jūnijā plānota lidostas investoru ierašanās Daugavpilī


25.-27. maijā Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova apmeklēja Spāniju, kur tikās ar Daugavpils lidostas potenciālajiem investoriem.

Žanna Kulakova uzsvēra, ka Daugavpilī pēdējā mēneša laikā aktivizēts darbs projektā par lidostas izveidi, kā rezultāts bija vizīte uz Spāniju. Daugavpils Domes priekšsēdētāja iepazīstināja investorus ar sagatavotajiem dokumentiem un vienošanās memoranda projektu. Vienošanos plānots slēgt par kopuzņēmuma veidošanu. Memorandu parakstīs 4 puses:

GECI ESPAÑOLA SA („GECI”)

SOCIETE DE RECHERCHE ET DE DEVELOPPEMENT PAR INFORMATIQUE („SRDI”),

turpmāk kopīgi sauktas –“GECI-SRDI Group”,

 SIA „DAUGAVPILS LIDOSTA”

UN

DAUGAVPILS PILSĒTAS DOME.

Žanna Kulakova informēja, ka panākta vienošanās par to, ka jau 14. jūnijā Daugavpilī ieradīsies potenciālie investori, lai parakstītu šo svarīgo dokumentu. Tas būs papildinājums jau 2009. gada 22. oktobrī noslēgtajam līgumam par lidostas izveidi.

Investori tika informēti arī par Daugavpils Domes aktivitātēm, lai šis projekts virzītos uz priekšu. Runa ir par iesaistīšanos pārrobežu projektos, kur partneri ir Vitebskas (Baltkrievija) un Pleskavas (Krievija) lidostas. Projektu realizācijas gaitā plānots rekonstruēt lidostai piebraucamos ceļus, komunikāciju modernizācija un ugunsdrošības sistēmu izveide.

 

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.

 




Atpakaļ