Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

10-06-2013

Mazpolijas vojevodistes vadība uzskata, ka noslēgtais sadarbības līgums strauji piepildīsies ar saturu


9. jūnijā Sventē tika parakstīts sadarbības līgums starp Mazpolijas vojevodisti Polijā un Latgales reģionu Latvijā . Šis svinīgais brīdis notika Latvijas un Polijas prezidentu klātbūtnē. Atbraukuši bija daudz ciemiņu no Polijas. 10. jūnijā Daugavpils Domē uzņēma  Mazpolijas vojevodistes pārvaldes locekli Stanislavu Sorisu. Ar augsto viesi tikās Daugavpils Domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova un 1. vietnieks Vitālijs Azarevičs.

Polijas delegācijas sastāvā bija ari Latvijas goda konsuls Polija Rafals Brzoska un vojevdistes pārvaldes pārstāvji, Polijas vēstniecības pārstāvis.

Žanna Kulakova uzsvēra, ka parakstītais dokuments ir ļoti svarīgs arī Daugavpilij, kas ir Latgales galvaspilsēta. Tāpēc tiek liktas lielas cerības. Kulakovas kundze izteica lielu pateicību Daugavpils poļu kopienai, Poļu biedrībai un Poļu kultūras centram par milzīgo ieguldījumu poļu kultūras un valodas saglabāšanā, kas padara Daugavpili par krāsainu un daudznacionālu pilsētu.

Tikšanās laikā tika daudz runāts par uzņēmējdarbību un tūrismu. Mazpolijas reģionā ir ļoti attīstīta tūrisma nozare, lielākā bagātība ir kalni. Ap šo nozari arī veidojas uzņēmējdarbība.

Žanna Kulakova skaidroja, ka pēdējos gados arī Daugavpils noteikusi savas prioritātes- uzņēmējdarbības veicināšana un tūrisma attīstība. Tāpēc Daugavpilī tiek gaidītas Polijas investīcijas. Daugavpilī ir ļoti labvēlīga vide- poļu mācību iestādes, poļu valoda nav sveša.

Viesi no Polijas interesējās par pilsētas budžetu, industriālo zonu attīstību, biznesa struktūru, demogrāfisko situāciju.

Stanislavs Soris izteica pateicību par viesmīlību un lielisko atmosfēru, jo Daugavpilī jūtas kā mājās. Viņš uzaicināja Daugavpils pārstāvjus uz Biznesa forumu, kas notiks septembrī.  Viņš izteica pateicību pašvaldībai par lielisko sadarbību ar poļu kopienu un atbalstu. Stanislavs Soris ir pārliecināts, ka sadarbība veiksmīgi attīstīsies gan ar Daugavpili, gan Latgales reģionu kopumā.

Informāciju sagatavoja Domes preses sekretāre Līga Korsaka.




Atpakaļ