Jautājumi domei


Uzdod jautājumu!




Pilsēta | Pilsētas ziņas

Pilsētas ziņas

04-06-2013

Cietoksnī atzīmēja tā iesvētīšanas gadadienas jubileju


Svētdien, 2. jūnijā Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centrs rīkoja pasākumus, veltītus Dinaburgas cietokšņa iesvētīšanas 180. gadadienai.

Klātesot ap 100 cietokšņa viesiem, tika atcerēti mūsu nozīmīga tūrisma un kultūrvēsturiskā objekta vēstures notikumi, tika prezentēta jubilejai veltītā īpaša aploksne un speciāls zīmogs. Pirmais aploksni apzīmogoja cietokšņa pārvaldnieks J.Dukšinskis. Tad katram interesentam tika dota iespēja uzlikt zīmogu pašam uz aploksni vai cietokšņa brošūru.

Vēlāk visi pasākuma dalībnieki devās svinīgajā gājienā apkārt cietoksnim J.Dukšinska pavadībā, kas 4 km garumā stāstīja par nocietinājumiem un sniedza aktuālu informāciju par izmaiņām cietoksnī un tā attīstības plāniem. Grupas priekšgalā aktīvisti nesa pilsētas un cietokšņa vēsturisko karogus.

Pēcāk citu aktīvistu grupa rīkoja piemiņas pasākumu pie lielgabala Imperatora un Konstantīna ielu krustojumā. Pie lielgabala un Dinaburgas cietokšņa komandanta G.Piļenko kapa tika nolikti ziedi.

 

Informāciju sagatavoja Daugavpils cietokšņa Kultūras un informācijas centra eksperts projektu jautājumos Artjoms Mahļins




Atpakaļ